Aquest dimecres la secretària d'España Global, Irene Lozano, es reunirà amb els cònsols acreditats a la capital catalana per intentar-los convèncer de la seva versió de la sentència, com ja va fer en una reunió amb el cos diplomàtic de Madrid la setmana passada. España Global continua amb la seva batalla pel relat esbiaixat de la sentència del procés. La trobada tindrà lloc a les dotze del migdia a l’Arxiu de la Corona d’Aragó. L'ANC ha convocat una concentració per donar-los la benvinguda i, a més de protestar contra l'acció de Lozano, fer visible la protesta davant els cònsols. L'entitat ha demanat als manifestants que portin una bena "als ulls" per demanar als diplomàtics que "no mirin cap a una altra banda". 

Irene Lozano Europa Press

Europa Press

L'ANC no és l'única que li dedicarà un missatge rotund a España Global. Toni Soler ja ho ha fet, acompanyant un tuit amb una frase: "Esto, España Global, es una indignidad". Aquest 'esto' al que fa referència el presentador de l'Està passant és un vídeo infecte que ha començat a circular, fruit de l'enginy del Foro Europa Ciudadana, que han pensat una campanya "dirigida a la opinión pública internacional para desmontar las mentiras y falsedades que desde el independentismo se vienen lanzando desde que se conoció la sentencia del Procés". Aquest 'think tank académico especializado en asuntos europeos' ha trobat molt ocurrent un vídeo amb dibuixets, llançat en anglès i francès a les xarxes socials, en que en un minut expliquen què ha passat, segons ells, a Catalunya i Espanya des del 2017:

La resposta, no només de Toni Soler, ha estat rotunda:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat