Marcos de Quinto va ser un dels personatges més penosos del Congrés dels Diputats. L'ex de Ciutadans, per exemple, va desbarrar de mala manera, va travessar totes les línies vermelles, parlant així de l'exministra d'Igualtat Irene Montero: "Interesante repaso a la ministra que alerta a las mujeres para que ‘no se arrodillen ante los hombres’. Cabe reconocerle cierto conocimiento en este tema, porque así ha llegado a ser ministra”. Després va intentar justificar-ho: "“Cuando digo ‘así ha llegado’, me refiero a ‘alertando’... no a ‘arrollidándose’. No nos confundamos, por favor”. Un periodista de TVE, José Ramón Patterson, excorresponsal a Brussel·les, el va deixar a caldo:

L'ex mà dreta d'Albert Rivera, en la llista per Madrid, exvicepresident a Espanya de Coca-Cola, exparella sentimental de la presentadora Teresa Viejo, on no és ex és a l'hora de parlar d'Espanya. No ha deixat mai de ser el que queda clar que és. S'omple d'espanyolitat a la mínima que pot, i menysté qualsevol cosa que tingui a veure amb una Catalunya lluny de les espanyes. Obsessionat per la pell de brau, ara acaba de tornar-ho a demostrar, precisament, mostrant un mapa d'Espanya. Un mapa que li serveix per dir que "Las verdaderas 'nacionalidades históricas' son los reinos de Castilla y León, de Aragón, de Navarra y de Valencia" i per preguntar-se "¿Cómo hemos permitido que unas miserables pedanías de estos reinos re-inventen su historia y se arroguen mas derechos?". Chim pum.

Algú apassionat en història, i en Catalunya, és Toni Soler. I ja es poden imaginar per on li ha dit que es pot posar aquest mapa sui generis. El presentador català al·lucina i li llença dues preguntes que són com mastegots amb la mà oberta: "¿Cómo puedes ser tan lerdo como para reproducir un mapa obviamente modificado (en el que Tarragona, Tortosa y Castelló de la Plana forman parte del reino de Aragón)? ¿Aprobaste la EGB?". No ha estat l'únic en posar a lloc De Quinto:

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!