De tan poc habituats com estem, el que acaba de passar al Telediario de TVE ha deixat més d'un amb el peu canviat... Satisfactòriament amb el peu canviat. Que en un informatiu de Televisió Espanyola es digui segons què, es parli en valencià i es faci una peça impecable i imprescindible com la que ha fet el periodista Sergi Moyano al citat informatiu de la televisió pública espanyola, hauria de ser més habitual. Sobre qui? Sobre un dels millors grups dels darrers temps, els valencians Zoo.

Nascuts el 2014 a Gandia, la banda formada per Toni Sánchez "Panxo", Arnau Giménez, Marcos Úbeda, Natxo Císcar, Héctor Galán i Toni Fort porta una dècada regalant als seus fans la seva música, els seus directes, les seves lletres i els seus temes, com Ventiladors, Tobogan o Estiu. I ara, després de revolucionar en valencià l'escena musical, han decidit posar fi als seus directes. Deixen els escenaris i ho faran amb deu concerts de comiat, l'últim d'ells, on va començar tot, a Gandia. El grup ho acaba d'anunciar i al Telediario, l'esmentat Moyano va fer una peça de traca, més, si, com ell i tants altres, n'ets fan. El grup valencià que més èxit ha tingut, omplint amb 20.000 persones els seus concerts a Barcelona o Madrid, i que ha aconseguit triomfar amb el seu rap fins i tot, al Japó. Així deien adeu els mateixos integrants del grup a les xarxes socials a la seva pàgina oficial d'Instagram:

I així ho recollien al Telediario, sentin el cantant de Zoo reivindicant, en valencià"Una manera de dir el que vols dir i de cagar-te en qui vols cagar-te" o a l'autor de la peça recordant que "ahora Zoo dice 'adeu' habiendo conseguido lo que parecía casi imposible: triunfar cantando en un idioma proscrito". Com ell diu en un tuit, "un honor contar el vostre adéu des del 'Telediario' de TVE. Hui açò sí que ha sigut 'Panya, más Panya que nunca'". Un dels espectadors que ho ha vist ha estat el Toni Soler, que ha al·lucinat i aplaudit, com la resta, aquesta peça: "Caram, tu, el telediario. Chapeau".

Ens sumem a les felicitacions. El Toni té raó. Chapeau pel 'Telediario', chapeau pel Sergi Moyano i chapeau per Zoo.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!