La setmana ha començat malament per a Toni Soler: acomiadant un amic i company molt estimat i respectat que acaba de morir. Es tracta de Xavier Moya, periodista, guionista, fotògraf i escriptor, amb una àmplia experiència al món audiovisual. Moya va ser un dels fundadors de Ràdio Ciutat de Badalona, ha participat en diferents projectes de televisió i ha escrit llibres i contes reconeguts per lectors i institucions culturals, distingint-lo amb guardons com el Premi de Narrativa 2010 Rei en Jaume de l'Ajuntament de Calvià, a Mallorca. L'últim publicat, aquest 2021, ha estat 'El Pes de la Memòria'. Una memòria en la que viurà eternament gràcies a la petjada que ha deixat en tots aquells que l'han conegut de forma estreta, com ara el presentador de l'Està Passant' de TV3. 

Xavier Moya libro El Pes de la memòria @xavier.moya.1

Xavier Moya cerveza @xavier.moya.1

Xavier Moya democracia @xavier.moya.1

Xavier Moya, escriptor, periodista, fotògraf / @xavier.moya.1

En Toni recupera una fotografia​ en la que tots dos somriuen a càmera durant les vacances d'estiu de 2018: és la seva forma de recordar en Xavier, a qui dedica paraules plenes de dol, de ràbia i impotència: "Un altre amic perdut. No hi ha dret". La seva pena contrasta amb les qualitats que Soler recordarà sempre: molt d'humor, així com "creativitat i empatia". Tot això és fàcilment comprovable a les instantànies que penjava a les xarxes, entre les que sempre trobaves perles plenes d'ironia. També les seves reivindicacions polítiques i ideològiques sobre el que passava a Catalunya. L'adéu ha colpit Soler: si més no, les paraules escollides no són pas cap tràmit o una mena de gest per quedar bé davant de ves a saber qui: traspua tristesa i melancolia. Aquesta és la publicació.

Toni Soler Xavier Moya @toni.soler.g

Toni Soler condol per Xavier Moya / @toni.soler.g

Al cel sigui en Xavier. Des d'EN Blau compartim el dol per la seva desaparició i desitgem que els seus amics, familiars i seguidors aviat puguin deixar de sentir el nus a la gola i el mal al pit.