Nova nit d'incidents al centre de Barcelona. Un dia després de que l'extrema dreta i els negacionistes del coronavirus convertissin la capital catalana en un caos,  els aldarulls s'han tornat a repetir durant una manifestació per protestar contra els desnonaments. Una cita que va acabar amb destrosses a la seu de l'Ajuntament de Barcelona, i en la que un reporter de TV3, Aitor Álvarez, va viure un moment delicat i perillós mentre connectava en directe per informar del que allà estava succeint. Un encaputxat ha intentat arrencar-li el micròfon mentre parlava a càmera, i tot i que la situació no va anar més enllà, el clima de tensió era més que evident.

Aquest episodi d'assetjament és un més dels que sovint viuen els professionals de la informació quan connecten des de protestes i manifestacions. Una actitud reprovable que ha tornat a encendre els ànims dels periodistes, farts de convertir-se en la diana. El cas és que l'Aitor no està sol, i ha rebut l'escalf i la solidaritat de companys, companyes i espectadors. Un d'ells, i que no s'ha mossegat la llengua, ha estat el presentador del TN Vespre, Toni Cruanyes: "Prou agressions i coaccions a periodistes! Deixeu-nos treballar!". El clam ha rebut l'aprovació de molts dels seus seguidors, tot i que hi ha opinions de tota mena.

Toni Cruanyes espot 2020 21 TV3

Toni Cruanyes a l'espot de TV3 temporada 2020-2021

Aitor Álvarez reporter agressió manifestació Plaça Sant Jaume TV3

Aitor Álvarez reporter agressió manifestació Plaça Sant Jaume TV3

L'ofici de reporter de carrer et converteix en sospitós permanent i en una mena de sac de boxa per als més exaltats. Una professió de risc, sense cap mena de dubtes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat