El barcelonisme viurà aquesta nit de diumenge una de les sensacions més estranyes de la seva història: veure el seu mite amb la samarreta d'un altre equip. Leo Messi és a punt de debutar amb el PSG contra el Stade Reims, després de la seva sortida del club culer i la incorporació al multimilionari equip de Neymar, Mbappé (si és que no fot el camp abans del partit), Sergio Ramos i companyia. No serà fàcil pair les sensacions de l'estrena, emesa en directe i de franc per Telecinco, després que la cadena de Paolo Vasile arribés a un acord puntual amb l'empresa Kosmos de Gerard Piqué, que curiosament ha comprat els drets de la lliga francesa per emetre-la al canal de Twitch d'Ibai Llanos.

La sortida del crac argentí i el seu fitxatge per un equip detestat per la culerada divideix l'afició. Hi ha qui s'alegra en perdre'l de vista, i fins i tot els que l'acusen dels mals de l'equip blaugrana durant les darreres temporades. La majoria, però, segueix colpit. Era el D10S del Camp Nou, autor de nits èpiques, moments inesborrables i part de l'escut del club. Ja no hi és, i això fa mal. Però que hagi triat el PSG fa que molts seguidors blaugranes l'hagin baixat de l'altar i deixin d'adorar-lo. Per exemple, l'estimat presentador del 'Versió RAC1', Toni Clapés.

leo messi plora captura

Leo Messi plora en acomiadar-se del Barça / Barça TV

Leo Messi Paris presentacion PSG EFE

Leo Messi presentat a París / EFE

Clapés va ser un dels primers personatges mediàtics que es va fer creus en conèixer la destinació de Messi. Podia haver triat l'equip que volgués, sí, però quefos un enemic declarat del F.C.Barcelona... hi ha qui no s'empassa la versió oficial i apunten al 'biscotto', a un "partit" amb trampa. La velocitat del desenllaç de la història va ser tan fulminant que hi ha sospites sobre si estava preparat des de feia temps, i només calia esperar una bona excusa. Per exemple, la constatació dels problemes econòmics del Barça gràcies a l'herència de Bartomeu, i l'ajut inestimable del president de la LFP Javier Tebas i el famós límit salarial. Tot quadrava. I Messi se n'anava vessant llàgrimes. L'endemà, però, a la capital francesa, tot eren rialles i somriures, tret de Thiago, el fill petit.

Tot plegat ha provocat que en Toni hagi dimitit oficialment com a seguidor del de Rosario. No el vol veure ni en pintura. I encara menys se sotmetrà a la tortura de seure davant del televisor i empassar-se el partit de la seva estrena, esquitxat amb tota probabilitat amb un ventall enorme de comentaris feridors per als culers per part dels Manu Carreño i companyia. No hem vingut a patir, tu. Sentència la cita amb tres paraules molt contundents i senzilles: "Me'l penso perdre". Chimpum.

Toni Clapés sobre Messi debut PSG  @toniclapes

Toni Clapés FAQS tv3

Toni Clapés ha dimitit com a seguidor de l'exblaugrana Messi / TV3

clapes messi

clapes messi 2

clapes messi 3

Reaccions al missatge de Toni Clapés sobre el debut de Messi amb el PSG / Twitter

leo messi sonrie feliz psg entreno efe

Leo Messi feliç al PSG / EFE

Aquest vespre, a les 20:45h, es produirà una coincidència curiosa. Milions de seguidors del Barça tindran tot el temps del món per fer plans. Res de mirar la tele i trobar-se amb els seus fantasmes del passat. Au revoir.