Possiblement qui estigui llegint això a aquestes hores, tindrà una son descomunal. És el que té haver vist i viscut un d'aquells partits de bogeria i eufòria absoluta que tant necessitàvem els culers. La remuntada del Barça contra el Sevilla a la Copa ho va tenir tot: partidàs dels de Koeman, gol salvador de Piqué a l'última jugada del partit per anar a la pròrroga, nervis esperant el final del partit, amb el central mig coix i moment d'esclat quan l'àrbitre va xiular el final. El Barça jugarà una nova final de Copa i tots histèrics d'emoció sense poder dormir de l'adrenalina.

Celebracion gol Barca Sevilla Copa EFE

Eufòria culer contra el Sevilla (Efe)

Tots eufòrics? No... I no parlem dels jugadors i aficionats del Sevilla. Parlem d'alguns analistes i comentaristes de televisió que van fer un espectacle LAMENTABLE. Especialment grotesca va ser la retransmissió del partit a Telecinco. Amb Manu Carreño al capdavant, al costat de Kiko i Morientes, l'espectacle que van oferir va ser tan partidista, tan de hooligan anticuler, tan abonat a la causa sevillista que provocava vergonya aliena.

carreño y morientes

Morientes i Manu Carreño (Telecinco)

carreño y kiko

Kiko i Manu Carreño (Mediaset)

Durant tot el partit van anar deixant perles deixant clar que si haguessin pogut, ells mateixos haguessin baixat a la gespa i s'haguessin posat la samarreta blanca dels de Lopetegui. Un exemple, dels molts que va deixar la retransmissió, és aquesta frase, gairebé un prec, un desig en veu alta, de Manu Carreño, que va provocar que fins i tot algun periodista català com Jordi Eroles, Pere Escobar, Pitu Abril o Jofre Llombart, al·lucinessin. Tot i que no diu "nos mete", sinó "les mete en la final", aquesta va ser la tònica en els 120 minuts:

La xarxa en va plena. Amb missatges molt més indignats que els d'Eroles i Llombart. Però d'entre tots els espectadors que li voldrien dir quatre coses a Carreño i companyia, un destaca per la seva virulència. Una icona blaugrana, del Palau, concretament. Un jugador de bàsquet estimadíssim per l'afició: Juan Domingo 'El lagarto' De la Cruz.

lagarto de la cruz2

lagarto de la cruz

Juan Domingo "El Lagarto" De la Cruz (TVE)

L'argentí no s'ha mossegat la llengua i ha repartit a tort i a dret. Contra el que sentia a T5 i també en d'altres tertúlies post-partit, com les d'Estudio Estadio de TVE o El chiringuito de Pedrerol. I no ha estalviat paraules contundents:

Carreño, Kiko, Morientes, Pedro Pablo San Martín, Edu Aguirre, Paco Buyo... ningú se'n salva. El Lagarto, desfermat. Diuen que dona bona sort veure un llangardaix a casa... Pels comentaristes anticulers, la seva mala sort ha estat fer enrabiar algú com ell amb els seus comentaris. Que vagin fent...