Sorpresa majúscula la que s'ha sabut les darreres hores amb el fitxatge de Tomàs Molina per ERC. L'estimat meteoròleg de TV3, probablement, l'home del temps més emblemàtic del nostre país, serà el número dos d'ERC a les eleccions europees, segons ha anunciat el partit aquest diumenge. El mediàtic meteoròleg s'integra així a la llista d'Ara Repúbliques, la coalició formada pels republicans, EH Bildu, BNG i Ara Més (Més per Mallorca, Més per Menorca i Ara Eivissa), encapçalada per l'eurodiputada catalana Diana Riba. La formació ha destacat que la incorporació de Molina fa que la llista reforci "el seu perfil ecologista amb una figura destacada en l'àmbit de la lluita contra el canvi climàtic, amb l'objectiu de seguir construint una Europa de nacions lliures, socialment justa, verda, feminista i capaç de parar els peus a l'extrema dreta". I què ha dit el protagonista? Que ha decidit "fer el pas a la política" amb ERC a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny perquè cal lluitar contra el canvi climàtic. Tots aquests pagesos que heu vist per les carreteres tenen raó en les seves reivindicacions", insistint en la idea que cal "limitar el canvi climàtic" i que cal "fer-ho bé, escoltant a tothom. I jo us dono la meva paraula que us escoltaré. Fer un millor el repartiment de la riquesa, no és normal que hi hagi tants ultra-mega-rics"

Molina també ha posat el focus sobre el turisme, els avions, la seguretat, la sequera, els incendis forestals: "Europa és dels països, dels Estats, però també de les nacions, com Catalunya, encara que encara no tenim Estat. Calen tantes coses i tant de sentit comú... Com ho faré? Doncs miraré de portar Catalunya a Europa. Sempre he vist els parlamentaris europeus com algú que marxa allà a Europa i no sabem què és exactament el que hi fan. Doncs jo miraré de portar Europa a Catalunya". De seguida, reaccions de tota mena, alguns de manera hilarant, com el Quim Monzó, que ara es pregunta si en Francesc Mauri fitxarà per la CUP, o més serioses, com la de qui ara té el càrrec al qual aspira en Tomàs, Jordi Solé, que lamenta que "suposo que mai ningú va dir que la política fos sempre justa. Perquè a vegades no ho és. En tot cas, seguiré treballant fins el darrer dia de la legislatura al Parlament Europeu per defensar amb seriositat i rigorositat, com he fet sempre, una Catalunya i una Europa millors".

El de Badalona, amb 60 anys, espera aconseguir els seus objectius en les properes eleccions, perquè creu que és hora de fer-ho. Sent que ara tocava fer el salt a la política després de tota una vida presentant El Temps  a TV3, l'espai més vist de Catalunya. Porta gairebé tants anys a TV3 com la primera pedra, informant de tot el que passa en clau meteorològica, i no només, participant també en diferents programes i sent un showman en cadascuna de les seves intervencions. La càmera l'estima i els espectadors se l'estimen a ell.

Ara, però, la gran pregunta: què passarà amb ell a TV3? Seguirà presentant El Temps? Els espectadors ens quedarem sense una de les persones més seguides i estimades del país? Mirin aquesta imatge:

tomas
Tomàs Molina, al seu darrer 'El Temps' a TV3, amb Carles Costa / TV3

És el Tomàs Molina al costat del Carles Costa al final del TN Vespre del passat divendres sant, 29 de març. Era el moment que tots dos s'acomiadaven després que el meteoròleg parlés del cometa 12P, "que arribarà als Estats el dia 8, el dia de l'eclipsi total de sol que tindran als Estats Units". Costa li pregunta si s'ha vist aquí també. I ell respon que "es veu, es veu, sempre diuen que avisa d'alguna cosa"... "Bona?", pregunta Costa. "Esperem-ho", respon Molina. Esperem que la cosa bona, per ell, sigui aconseguir el seu nou objectiu. Però no és bo pels espectadors de TV3, perquè aquestes imatges, aquesta conversa, és la darrera que veuran d'ell fent El Temps a TV3. Perquè tal i com ens ha confirmat el mateix Tomàs, "divendres passat va ser el meu últim dia" davant l'audiència. En Tomàs ja ho ha dit als seus companys, no farà més pantalla, però si que continuarà a TV3 treballant. I és que podria ser que no sortís escollit. Ell, però, té tota l'esperança del món: "A veure! Però de veritat que crec que puc fer-hi coses, i que cal fer-les millor... sobretot en el camp de buscar el consens. És urgent que es faci millor!". Aviam què passa. El trobarem a faltar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!