Sembla que tot està arreglat. Cada cop hi ha menys esperança. Colau pactarà amb Valls-Cs i els socialistes, confirmant una de les maniobres més subterrànies de la història política recent. Una aliança antinatural que, tot i haver estat promocionada pels poders econòmics i editorials espanyols, no convenç bona part de l'espectre polític de l'esquerra. L'esquerra real, volem dir. I no és cosa només dels catalans: A l'Estat espanyol també trobem veus d'innegable pes intel·lectual que no poden acabar de creure el que està fent Ada Colau. Un d'ells, l'escriptor gallec Suso de Toro, que si bé dona per perduda a l'alcaldessa (derrotada a les urnes), apel·la als votants de Barcelona En Comú per a que reaccionin. "L@s votantes de Colau no van a reaccionar? De verdad?"

SUSO DE TORO EFE

EFE

De Toro, molt implicat en el dia a dia de l'actualitat política catalana, ha passat una jornada complicada intentant assimilar els moviments del triangle Colau-Valls-Collboni. Bé, el que realment l'inquieta és la deriva de l'Ada, que ha venut la seva ànima per aferrar-se quatre anys més al despatx de la plaça de Sant Jaume. Però en Suso no és pas un ximple, ni molt menys, i sap que l'ambició pot fer estralls, com ha passat amb SuperAda. Una altra cosa és l'opinió dels seus votants, a qui commina a reaccionar. Com a mínim, a fer-se la pregunta que ronda el cap de molta gent: "¿No van a reaccionar?". Les respostes, malauradament, no són favorables. 

Ada Colau miting @adacolauofficial

@adacolauofficial

Ada Colau, admirada per la gent d'esquerres arreu de l'Estat espanyol, podria estar signant el seu epitafi polític gràcies a les seves noves i fosques companyies. Però que ella s'immoli no vol dir que els que li van fer confiança estiguin d'acord amb el seu acostament interessat al món liberal, elitista i reaccionari que defensen a les trinxeres de Valls-Cs. Veurem que decideixen les bases del partit, si acaba governant amb Manuel Valls i com gestiona aquest triangle impossible. Passi el que passi, Colau és a la "nova política" el mateix que Cárdenas al feminisme. Esperem que els seus votants ho recordin en el futur.