A Espejo público han entrevistat la candidata a liderar el PP, Soraya Sáenz de Santamaría i d'entre els mil afers per tractar sobre com liderar la dreta espanyola han tret punta al gest, masclista segons alguns, que va tenir amb ella Juan Carlos Monedero el dia de la moció de censura. La va agafar per les espatlles. Ella ho ha qualificat d'"agressió desagradable":

soraya monedero  EFE

EFE

No era el primer cas que un polític d'esquerres es recolzava en Soraya. Susanna Griso ha recuperat la imatge en què Oriol Junqueras tenia un gest semblant amb l'aleshores totpoderosa homòloga seva:

Soraya-Junqueras-indiferencia-roberto lazaro

Roberto Lázaro

El més ridícul ha vingut quan Soraya ja no hi era. El tertulià Juan Manuel de Prada ha volgut reproduir l'escena fent ell de Monedero i Griso de Soraya. Per comprovar si era humiliant per a una dona la postura de les mans d'ell, Griso ha volgut posar-se de genolls al plató. Qui era mascliusta aquí? Griso quedava ridícula i De Prada treia el masclisme il·lustrat "Soraya debería liberarse de complejos. Como dijo el Arcipestre de Hita, la mujer chica es la más fina".

La conversa entre els dos actors ha anat així: Griso "Es un problema de alturas. Monedero se extralimita, no tiene una relación de amistad con Soraya. A ella no le gusta que la toquen. A la gente bajita les pasa eso". I De Prada, que ja va acusar de cocaïnòman un company d'ABC, es detapa: "El gesto no es machista. Estamos yendo a una sociedad en que tocarse se percibe como algo negativo". I Monedero queda com el masclista. Griso i De Prada no. Són uns grans defensors del feminisme i tornaran demà al programa.