Arucitys a City TV, Arusitys a 8tv, Aruseros a La Sexta, Arusitys prime a Antena 3, Aruser@s amb arroba en l'actualitat als matins i Aruser@s weekend els dissantes a la tarda. El programa d'Alfons Arús i Angie Cárdenas ha passat per mil noms, dies i hores d'emissió. Sempre amb el prefix Arús com el mític Arús con leche de la ràdio. La família Arús és una marca. Però no tot el que produeixen funciona igual. Arús ja va confessar a Siro López en una llarga entrevista a Youtube que no és un gran productor, que no aconsegueix col·locar productes que ell no dirigeixi i presenti. No li cal. El seu programa és llarg, tres hores, diari i d'èxit. Però Laura Fa li va enviar un dard aquesta setmana. L'ex d'Arús va deixar clar que l'èxit actual d''Arús es deu a l'horari matinal: "Trobo que és un horari agraït i per això el mateix programa no li funciona dissabte a la tarda. Et pilla a les 7 del matí mig estabornit i t'ho empasses. Està molt més buit de contingut". Dit i fet. La Sexta cancel·la el programa d'Arús dels dissabtes. Punt final a l'experiment d'Aruser@s weekend.

Arús els caps de setmana La Sexta
Arús els caps de setmana La Sexta

Un llarguíssim programa que s'emetia els dissabtes de 15:30 a 20:00. Gairebé cinc hores de directe amb els mateixos continguts que el matinal. Les audiències no l'han acompanyat: s'ha mogut entre el 4,4% i un màxim del 5,6%. Unes xifres discretes per La Sexta el cap de setmana però molt dolentes en comparació al que fa Arús als matins. Les expectatives eren més altes i La Sexta ha comunicat que el cancel·la. A Arús ja li va passar ara fa 3 anys. El desembre de 2019 
EN Blau va publicar l'exclusiva que el mateix grup Atresmedia que va fitxar Arús va voler provar un programa de cor les nits de divendres a la cadena gran, Antena 3. Es va dir Arusitys prime, recuperant el nom que era propietat de 8tv: Arusitys. Eren 4 hores en prime time fins les 2 de la matinada i va ser destrossat per les crítiques i l'audiència. El segon programa va fer un fluixíssim 6,5% i Antena 3 el va fulminar. 

Arusitys prime Antena 3
Arusitys prime Antena 3

Aleshores EN Blau ja va patir una intoxicació. Algunes fonts van voler fer creure que el programa no es cancel·lava sinó que "anava a boxes", com un cotxe de carreres en revisió. És a dir, que el programa s'aturava, es reformulava i es tornaria a emetre setmanes després. Des de dins van assegurar el contrari, que el programa mai més no es faria. I efectivament, el programa d'Arús a la nit no es va tornar a emetre mai més. Cancel·lat. És la llei de la televisió. Ara La Sexta torna a provar la mateixa estratègia i informa que el programa d'Alfons Arús dels caps de setmana "Descansa durante el Mundial y volverá en 2023".  Tot per no titular "cancel·lat" però ja va passar un cop. L'experiment dels dissabtes a la tarda no ha funcionat amb la mateixa esplendor que el matinal. I aquest cop no ha estat un problema de falta de paciència. La Sexta ha emès 10 programes d'Arús de cap de setmana. Suficient per saber que no va com s'esperaria.

Alfons Arús Yt
Alfons Arús Youtube

Alfons Arús tanca la paradeta dels dissabtes. Una franja molt complicada on triomfen les pel·lis dolentes d'Antena 3 i els programes de cor d'Emma García. Arús ha fet mala audiència com La Roca, el programa de Núria Roca dels diumenges a la mateixa franja i cadena. Però per alguna estranya raó, La Roca segueix i Arús no. Arús com a presentador és millor, a anys llum de Nuria Roca. La valenciana que ja va intentar imitar-lo en el programa de TV3 A tota pantalla i va ser cancel·lat al cap de pocs dies. D'Arús només n'hi ha un. I millor als matins.

Atresmedia ha volgut insistir a EN Blau que les audiències d'Alfons Arús després de 10 programes de dissabte superen en un 25% les que feia la cadena els dissabtes amb programes enllaunats i que les troben plenament satisfactòries. Expliquen que el motiu per no seguir amb Aruseros weekend és el Mundial de futbol, que s'emet en plataformes de pagament i alguns partits en obert. Atresmedia insisteix que el programa tornarà en algun moment indeterminat de 2023. És exactament la mateixa afirmació que van formular quan va acabar Arusitys prime i va resultar falsa. Els lectors mereixen saber-ho.