Laura Fa: "Faig caca a tot arreu". Aquest és el millor titular de l'entrevista que la periodista del cor ha concedit a Catalunya Ràdio. La catalana als 48 anys té la llufa de ser LA periodista del cor del país. Serà la seva omnipresència, professionalitat o perquè és bona tia, però surt a tot arreu: Telecinco, TV3, RAC1, Ràdio Flaixbac, El Periódico... Segur que queda algun altre mitjà que la té en nòmina. Ha parlat de caca quan els entrevistadors li han volgut consultar sobre els dos mons en què es mou: "Quins són més nets: els lavabos de Sálvame o els del càmping?". Laura Fa "Faig caca a tot arreu. Soc molt poc maniàtica". La Fa pot contestar això i el que li doni la gana. Té l'estatus de Mercedes Milà amb 25 anys menys. Pot dir on defeca o destruir una famosa instagramer per dretanosa: "La María Pombo és una fatxa que hauria d'estar totalment cancel·lada. No té cap valor, zero. És classista, es va disfressar de caixera de Mc Donald's pel comiat de soltera". No es calla res.

Laura Fa Catalunya Ràdio
Laura Fa Catalunya Ràdio

Sobre la mala premsa de la premsa del cor: "Els companys de periodisme ens critiquen. Els pitjors són els d'Esports i de Cultura. Quan hi coincideixes en una roda de premsa et miren malament i acaben titulant amb la pregunta que hem fet els del cor. Jo he fet més carrer que molts periodistes en quatre vides. Vaig fer pràctiques a l'ABC on picava la programació de la tele i em feien inventar cartes al director. Em van fer fora". No només la critiquen els companys sinó molts espectadors quan surt a TV3. Laura Fa: "A la premsa del cor ens critiquen molt, no sé per què no critiquen programes de política que fan merda, o de successos que són morbosos. A TV3 només hi vaig un dia a la setmana i ho critiquen". A Catalunya Ràdio enyoren més safareig en català, més EN Blau, i recorden amb nostàlgia el programa Arucitys de 8tv.

Laura Fa en 'Arucitys', 8TV
Laura Fa a 'Arucitys', 8TV

Laura Fa era un dels puntals d'aquell programa i Alfons Arús li va anar restant protagonisme fins que ella va acabar marxant a Telecinco en lloc de seguir-lo a La Sexta. Un mal final que ara explica amb més detall la Laura Fa: "Ho tinc molt superat. El meu final allà se'm va fer estrany. Vaig ser-hi 10 anys amb un paper molt potent. En un moment donat se'm va donar menys paper i vaig veure que tocava pirar. Va ser en una etapa complicada quan l'Alfons i l'Angie es van separar. Quan ella va tornar al programa tot es va complicar. No dic que fos culpa d'ella... Allà es van barrejar coses personals i professionals. No hi tinc una relació desastrosa però m'hauria agradat acabar millor amb ells. A vegades només recordo les etapes complicades que hi vaig viure". La locutora de Catalunya Ràdio afirma amb raó que EN Blau sap moltes coses, com els crits que se sentien a la redacció d'Arucitys o els incidents, desmais i la frase "Que venga una ambulancia". No tot es pot explicar.

Laura Fa Telecinco
Laura Fa Telecinco

Laura Fa acaba fent una crítica punyent però afinada a l'actual programa d'Arús i Angie als matins: "El que fan ara a La Sexta no té res a veure amb el que fèiem abans. Trobo que és un horari agraït i per això el mateix programa no li funciona dissabte a la tarda. Et pilla a les 7 del matí mig estabornit i t'ho empasses. Està molt més buit de contingut que el de l'Arucitys de 8tv, ara tira molts vídeos i fa poc plató. Crec que l'Arús troba a faltar més contingut. Però ell és un geni, un boig, un dels millors presentadors. És una pena que no estigui en un horari més potent". Paraula de Fa.