La televisió és un mitjà inestable, les coses com són. Un dia estàs a dalt i l'altre a baix. Un dia apareixes i l'altre estàs a casa teva i ningú et recorda. Una muntanya russa que la catalana Sandra Barneda coneix de primera mà. La finalista del Premi Planeta, amb Un océano para llegar a ti, resulta que ara està de moda. Tant que Paolo Vasile li ha confiat les Campanades de Mediaset del 2020, per acomiadar un any negre marcat per la pandèmia del coronavirus. Premi o caramel enverinat, que cadascú decideixi. Però la catalana no sempre ha estat a la cresta de l'onada.

Sandra Barneda, Telecinco

Sandra Barneda, Telecinco

Sandra Barneda, Telecinco

Sandra Barneda, Telecinco

L'any 2019, sense anar més lluny, va ser nefast per a Barneda. Tant que tots els seus companys tenien feina però ella no. Motiu pel qual es va veure obligada a obrir un compte a Youtube, batejat com a Sandra Barneda. Compte, per cert, on acumula poc més de 46.000 subscriptors, María Teresa Campos en té gairebé 30.000, i al que no ha tornat a donar vida des del juny del 2020 quan ho va deixar tot per anar a Hondures i gravar La isla de las tentaciones​. Programa que ara presenta gracies a la baixa voluntària de Mónica Naranjo. Un seguit de pals laborals que estan a l'ordre del dia des que Sandra Barneda va arribar a Telecinco l'any 2009. El responsable del seu fitxatge no va ser cap altre que l'italià Paolo Vasile, a qui la catalana descriu com " executiu i agressiu".

Sandra Barneda, Telecinco

Sandra Barneda, Telecinco

Sandra Barneda, Cadena SER

Sandra Barneda, Cadena SER

Dos adjectius que ha deixat anar en l'entrevista que ha concedit al programa El Faro, de la Cadena Ser. Una xerrada amb Mara Torres on Sandra Barneda ha fet la vista enrere i ha recordat la seva primera reunió amb el seu cap. "He vist poc de tu a la televisió, però feia temps que no veia a un animal televisiu com tu. Si el que estic veient ara mateix ets capaç de traslladar-lo a la televisió, tu i jo estarem molt temps junts". Aquestes van ser les paraules que Vasile, segons Barneda, li va dir el dia que ella va firmar el seu contracte amb Mediaset. "El que t'estic dient no és gens fàcil, dependrà de tu", va afegir Vasile a tall d'advertència, segons la catalana. Un contracte amb Telecinco que, segons va publicar Lecturas al seu dia, finalitza el 2021. Just el mateix any que Barneda rebrà des de la Puerta del Sol de Madrid, enfrontant-se, entre d'altres, a Ana Obregón que torna a la tele després de perdre el seu fill Álex pel càncer. Casualitat? El 2021, diuen els experts, promet ser un any de canvis. Qui sap si per a Sandra Barneda, també.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat