'Sálvame' és un mort televisiu que està molt viu. La clau és, mai millor dit, el seu cor. Batega fort, fins i tot massa ràpid, i ni el cansament de 14 anys a tot drap acaba amb ell. Ha hagut de ser Mediaset l'encarregat de posar fi a la seva existència a la graella i fer-ho amb les seves pròpies mans, clavant-li un parell d'estaques a Jorge Javier Vázquez i companyia. Ja els tenien amb un peu i mig al taüt, els rumors mai innocents sobre els canvis a Telecinco portaven mesos de raca-raca. La nova cúpula directiva, però, s'estrena de forma matussera. És la primera pífia de la nova Mediaset de Borja Prado, d'Isabel Díaz Ayuso, de Ana Rosa Quintana, de Silvio Berlusconi i, el més important: de la presidenta del Consell de Ministres italiana, l'ultra Giorgia Meloni. Aquests dos últims són els capos. I han fallat amb l'encàrrec.

La cancel·lació no ha estat mai una simple mesura empresarial. No era treure un producte per esgotament, hi havia vendetta i estratègia política. 'Sálvame' representa tot el que no vol ni Meloni, ni Ayuso, ni Quintana. Fer fora Pedro Sánchez i col·locar Feijóo amb la crossa de VOX és la meta primera. Després fer fora al gallec i ungir la presidenta madrilenya com la primera presidenta del govern espanyol de la història. Una fantasia humida en la que acabar amb un programa de safareig és urgent, tant com posar-ne un altre: el d'Ana Rosa. Més blanc, més familiar... però sobretot molt més verinós i manipulador. La jugada és tan descarada que fins i tot el mort s'ha passat la setmana partint-se el caixa des del tanatori, amb el 'Sálvame Algodón de Azúcar' dedicat a la Quintana. 

ana rosa ayuso 8m EP
Ana Rosa Quintana i Isabel Díaz Ayuso / Europa Press
Giorgia Meloni y Silvio Berlusconi Europa Press
Giorgia Meloni i Silvio Berlusconi / Europa Press

La Fábrica de la Tele contra Mediaset, el funeral es farà llarg

Els botxins han comès grans errors: el primer, han pecat de precipitació. S'han abraonat sobre la víctima massa d'hora, encara queda molt de temps fins el 23 de juny. Més d'un mes de martell mecànic televisiu, mofant-se, reivindicant-se i vivint una segona joventut energètica en molts casos. Es nota que fan el programa amb més ganes que mai, també amb més mala llet. Si fins i tot la "cúpula", el nom en clau que han repetit 10 milions de vegades tarda rere tarda però que mai donaven la cara, ara surt sense màscara a grans diaris amb columnes d'opinió demolidores. Aquí descobrim una nova errada del sicari: una cosa és matar, una altra llançar-li tota la porqueria a sobre. "Telebasura", es diu ara a Mediaset per referir-se a 'Sálvame'. De debò? Què són els únics? Vaja. Òscar Cornejo, copropietari de l'empresa, s'ha despatxat a gust. I en començar la setmana han deixat anar la bomba.

Oscar Cornejo y Adrían Madrid
Oscar Cornejo i Adrían Madrid, els caps de 'La Fábrica de la Tele' / Xarxes

'Sálvame' ressuscita, la productora anuncia que la història no acaba aquí

La bomba és que el mort no només no mor, és que ressuscita. Hi haurà vida després de la revetlla de Sant Joan. El miracle s'ha manifestat a través d'un curt, relaxant i més que evident vídeo a la vora del mar, escrivint amb un pal a la sorra. "Sálvame", es llegeix mentre l'aigua s'acosta suaument i amenaça amb fer desaparèixer la paraula. A continuació es dibuixen tres punts. La representació gràfica del futur, aquí i en la Xina Popular. El millor de tot, el gest definitiu: el mar mai no acaba d'esborrar-ho. És immortal. I tornarà a la vida en un altre lloc de l'univers... mediàtic. On, com, amb qui i la resta de preguntes és ara el que hem de saber.

Jorge Javier Vázquez enfadado GTRES
Jorge Javier Vázquez rebent la notícia / GTRES

L'enterro d'un mes i mig ara passarà a un trasllat... mentre Berlusconi paga la festa. Si has de fer una feina, fer-la bé, Silvio.