Morir matant. La fi de 'Sálvame' no serà gens tranquil·la a Mediaset. Els seus integrants han paït el cop i comencen a deixar-se anar. Cada dia que passa puja el to de les pulles contra aquells que s'han carregat d'una manera gens elegant un programa mític de la televisió. Seran "gamberros hasta el final", fins i tot àcids, directes i punyents. Com per exemple la mofa d'aquests dies amb 'Sálvame Algodón de Azúcar', una paròdia del que ha de venir a partir del 23 de juny a Telecinco. Ana Rosa Quintana fins a la sopa, ni més ni menys. La nova direcció del grup audiovisual confia tot a la gran enemiga mediàtica de tot el que representava l'espai de Jorge Javier Vázquez. Dos tòtems que mantenen les formes en el cara a cara però que en realitat no se suporten. Cosa que no estranya gens ni mica, en aquest sentit ens compadim del de Badalona. 

Hi ha molta gent que es queda sense feina d'aquí a un mes, sobretot col·laboradors habituals per al gran públic durant dècades. L'acomiadament els hi ha suposat un shock emocional fort, a alguns també els hi suposarà problemes econòmics. No serà pas el cas de Belén Esteban, que en temes de diners té la vida ben resolta: si treballa fora de televisió és per mantenir-se... i sobretot, entretenir-se. Però les formes de matar-la mediàticament, a ella i a la família que l'ha acompanyada en moments molt importants (i delicats) de la seva existència, l'han ferida en l'orgull. I com que no li deu res a ningú, ja ho va anunciar mig en broma, mig seriosament: "Pa' lo que me queda en el convento, me cago dentro".

Jorge adios a Sálvame T5
Jorge Javier diu adéu a 14 anys de Sálvame / Telecinco

Telecinco s'entrega a Ana Rosa Quintana i a la seva deriva política

Aquesta expressió grollera semblava que no era més que un acudit, però amb la Belén les coses acostumen a ser transparents. Aquesta virtut, en ocasions defecte, és el que l'ha feta triomfar a la televisió, agradi o no. La de San Blas, ara Paracuellos del Jarama, té clavada la cancel·lació de 'Sálvame' perquè no és una decisió empresarial, aquí hi ha una estratègia política evident. Borja Prado, nou president de la casa, se suma a la consigna de "hay echar a perroxanxe de La Moncloa". I per fer això té Ana Rosa Quintana, amb el cor sempre dividit entre el PP i VOX. És la portaveu oficial de la corrent ideològica d'Isabel Díaz Ayuso, qui també juga aquesta partida, clar. Té col·locada la seva excap de mitjans a la nova cúpula de Telecinco, Sandra Fernández, com a directora de Comunicació i Relacions Externes. Tots sabem com són les espartanes de la IDA, que li demanin al ministre Félix Bolaños. Mosseguen. I ara li ha tocat als 'rojos y maricones'.

ana rosa ayuso 8m EP
Isabel Díaz Ayuso i Ana Rosa Quintana / Europa Press

Belén Esteban ja no suporta Ayuso, "no la pienso volver a votar"

Ayuso, com dèiem, ha arrabassat el cor dels seus parroquians. No ens preguntin per què, som incapaços d'explicar el fenomen d'idolatria. Al marge del més evident, ser molt i molt fatxa, la resta és un drama. Però la voten, la veneren. Belén Esteban també n'era devota, durant l'època de la pandèmia li van fer la gara-gara i va caure als seus peus. Però poc a poc el globus es va anar desinflant, diferents situacions relacionades amb l'actualitat i la sanitat madrilenya van obrir esquerdes a la relació. Ara, amb l'estocada final, el divorci és total. El diari El País explica la intrahistòria de la cancel·lació de 'Sálvame' i ofereix un detall sucós, una conversació privada de la tertuliana VIP amb algú molt proper. No la suporta més. Què deia, indignada? "Es una maniobra política para que la derecha gobierne. No pienso volver a votar a Ayuso". La Belén entra en campanya.

Sálvame Belén Esteban T5
Belén Esteban / Telecinco

Sempre s'ha de mirar la part positiva de la vida: almenys algú ja s'ha adonat del seu error.