El Museu Metropolità de Nova York va celebrar la seva nit de més glamur de l'any, la gala MET. Un esdeveniment planetari on desfilen les autèntiques celebrities del panorama internacional. No les Tamara Falcó o Victoria Federicas, vaja. Aquí vam veure el clan Kardashian al complet, l'actriu Blake Lively, Camila Cabello, top models d'avui i d'ahir... i sí, per segon any consecutiu, la catalana que trenca esquemes arreu del món: la Rosalia. Després d'estrenar-se el 2021 lluint un mantó de Manila de 5 metres sense respectar el dress code (normes de vestuari) i la temàtica escollida, enguany ha estat més formal, més obedient, més atenta amb els seus amfitrions. Ara bé, no vol dir que no hagi estat fresca, divertida i espectacularcom és ella. Ni molt menys.

El model triat per la cantant de Sant Esteve Sesrovires s'ajustava perfectament a la norma 'glamur daurat' que s'exigia a la invitació. Un disseny de Matthew Williams, el seu acompanyant a la gala, i de la casa francesa Givenchy. Faldilla oberta plena de volants, molta pedra i brodats i una esquena molt cridanera, on duia una arnès decorat com a una espina dorsal. Els complements eren un contrapunt radical, amb ulleres de sol i botes de plataforma. No passava desapercebuda, tot el contrari. Va enlluernar a la catifa vermella, malgrat que alguns fans quedessin decebuts: volien que anés més enllà.

Rosalia en gala MET 2022 EFE
Rosalia a la gala MET 2022 / EFE
Rosalia en gala MET 2022 2 EFE
Rosalia a la gala MET 2022 / EFE
Rosalia en gala MET 2022 2 @rosalia.vt
Rosalia a la gala MET 2022 / @rosalia.vt

Concretament el que desitjaven era que la Rosalia arribés al museu a cavall. Bé, en un mini cavall. Tot arran d'una estrofa del seu espectacular disc 'Motomami': en un dels temes, 'La combi Versace': diu que "llego a la Met en pony". Doncs no: va arribar en limusina, potser per poder encabir l'enorme volum del seu vestit. En aquest vehicle s'ho va passar d'allò més bé, com podem veure a les imatges que ha compartit al seu compte oficial. El seu bon humor és proporcional a la seva enorme figura mediàtica.

Aquest estat d'ànim la va acompanyar durant tot el sarau, i va ser el detonant del vídeo viral de la nit. Malgrat ser una gran estrella, la catalana segueix oferint-nos detalls d'una personalitat genuïna, jove, radiant, espontània. I el que li va fer a la cantant Nicki Minaj és el millor exemple. Va interrompre l'entrevista de l'artista i actriu per declarar-li el seu amor i la seva admiració: "I love you", cridava deixant tothom al·lucinat. El vídeo és Rosalia 100%. Aquest:

Rosalia en gala MET 2022 GTRES
Rosalia a la gala MET 2022 / GTRES

La Rosi és espectacle. Del bo. És la nostra estrella, i el món ho sap. Brava!