Per tot el món és Rosalía excepte per casa seva a Sant Esteve Sesrovires on és Rosalia Vila Tobella. La gran estrella mundial ha brillat a la festa més important de l'any, la Gala del MET a Nova York i ha estat un orgull veure-la amb el seu vestit vermell de cua interminable i serrells de Manila com Lola Flores.

rosalia gala met gtres

Rosalía al MET, GTRES

Orgull també a casa seva. Els Vila Tobella són del Baix Llobregat i si bé els pares de la cantant es van separar, tant la germana Pili Vila, l'estilista Daikyri, com la mare Pilar Tobella, treballen amb l'artista.

L'orgull de la mare va més enllà. En veure el somriure amb la boca oberta de Rosalía a les escales del Museu d'Art Metropolità ha recordat una expressió similar de la seva filla fa molts anys. De petita, en una gala infantil, tipus Pequeña Miss Sunshine, amb Rosalía rient i obrint la boca amb vestit vermell. Increïble paral·lelisme entre les dues Rosalies amb 20 anys de diferència:

rosalia 1

rosalia 2

Instagram Pilar Tobella

La increïble troballa correspon al poc conegut Instagram de la mare de l'artista, Pilar Tobella, que a partir d'ara sumarà molts followers als seus 4000. Un instagram que té fotos secretes de Rosalía és molt necessari. Aquest és el regal de la mare per a tots els fans:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pilartobella

Penja les quatre fotos, tres del MET i una de Rosalía de petita i es limita a postejar: "My baby, Rosalia VT". La seva nena té un compte d'Instagram de 17 milions de seguidors que conté el seu nom i dues lletres: @rosalia.vt. 

Per qui li pregunti a qualsevol lloc del món, la catalana respondrà que són les inicials dels seus cognoms Vila per part de pare i Tobella per part de mare. Mai no s'oblida de les arrels. Brutal Rosalía.

pilar tobella Telecinco

Pilar Tobella, Telecinco

Pilar Tobella és la figura discreta a l'ombra de l'artista. La seva única imatge pública la va captar Telecinco, el programa de cap de setmana Viva la vida, quan van furgar en la intimitat de l'artista a Sant Esteve Sesrovires.

Rosalía és una estrella mundial però per Telecinco és la nova Belén Esteban: una noia jove de poble a qui poder esprémer per vendre'n intimitats. 

La reportera María Verdoy va anar a  Catalunya a treure informació de les veïnes: "Esta es la casa de Rosalía (...) Hemos sabido que los padres de Rosalía se han separado hace dos meses y su padre ya no vive en esa casa. Su familia materna es dueña de una fábrica de chapas. Rosalía viene de buena familia". 

negoci mare rosalia t5

El negoci familiar dels Vila Tobella al Baix Llobregat, Telecinco

Per assenyalar Rosalía mostren que la seva mare té un negoci i una foto d'un edifici amb un llaç groc a un pis superior. A xarxes ja hi ha algú que acusava la mare d'indepe. 

La reportera troba la mare de Rosalía a les fosques quan surt de treballar: "En las oficinas hemos dado con Pilar Tobella, nunca la habíamos visto en público. Son dos gotas de agua". 

La mare aclareix "No queremos estar hablando con la prensa. Hacemos nuestro trabajo lo mejor posible".

Entre aquell reportatge i ara han passat uns mesos, la mare segueix discreta, la filla segueix com una estrella en ascens. Predestinada de petita. Petita Miss Rosalía.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat