Jornada de mobilitzacions arreu de Catalunya per la sentència duríssima contra els líders del procés: penes de presó d’entre 9 i 13 anys que han provocat una onada d’indignació de punta a punta del país. El moviment independentista els considera presos polítics. Però hi ha catalans que no volen ni sentir a parlar d’aquesta possibilitat. Com el publicista Risto Mejide, que el 26 de setembre, en una entrevista amb en Gabriel Rufián, va negar la major: “No lo son, estos señores han tratado de pasarse la ley por el arco del triunfo, y hay unas consecuencias”. Tot i que després va matisar: “Es inhumano dos años de prisión preventiva”.

risto

@LaFabricaRufian

El presentador barceloní de ‘Todo es mentira’ va indignar els indepes aleshores i torna a fer-ho avui, aprofitant la publicació de la sentència del procés. Mentre un munt de famosos catalans denuncien la repressió de la justícia espanyola i criden a la mobilització, ell se’n desmarca. De la resolució del Tribunal Suprem i la resposta ciutadana, Risto diu això: “Alucino la rapidez con la que la gente es capaz de leerse las 493 páginas de una sentencia judicial”. Com si fos necessari empassar-se els fulls que redacta el jutge Marchena per opinar que la sentència és una aberració.

La supèrbia d’en Risto ha encès els ànims de molts dels seus seguidors catalans, que han reaccionat indignats. Entre aquests, l’humorista José Corbacho, que ja s’ha pronunciat diverses vegades aquest matí en contra de la sentència:

Risto Mejide pretenia presentar-se a les eleccions del 10-N però al final s’ha fet enrere. Els presos polítics catalans tampoc no podran presentar-s’hi. En aquest cas, perquè han estat inhabilitats. Però al publicista català li falta temps per a denunciar-ho perquè ja està prou enfeinat: ha de llegir la sentència sencera.