Tot a punt a Sant Feliu de Guíxols perquè comenci la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya. Una cita veteraníssima d'aquesta disciplina, fins i tot més que la Vuelta espanyola (25 edicions més). Ressaltem aquest detall perquè potser hi ha equips participants en la cursa que estan patint un rampell d'amnèsia sobtada, sigui per qüestió d'atzar o per un rerefons ideològic ben marcat. El resum? Doncs que això de córrer a Catalunya els fa nosa. O més ben dit, el mateix país els provoca aversió. Especialment la seva llengua. Una forma més de la maleïda serp de la catalanofòbia, tan difícil d'erradicar. 

Dos combinats s'enduen la palma en aquesta categoria. Ja els va bé, perquè segurament serà l'única manera de sortir als mitjans durant els pròxims dies, ja que les seves expectatives esportives són minses. És el seu mallot particular, tot i que sigui lamentable. Els primers reclamant el seu premi, el Burgos BH. Sí, ningú quedarà sorprès tenint en compte la procedència de la formació. Diguem-ne que no serien gaire català-friendly. Tanmateix, una mica de respecte no estaria malament. No ha estat pas així: ells han vingut a la "Volta a Cataluña". Amb 'ñ'. D'acord. Farem una única apreciació, amics castellans. O 'Vuelta a Cataluña' o 'Volta a Catalunya'. O "a setas, o a rolex", com l'acudit. La resta és un despropòsit. Diu molt de tu: ets un dropo i un desastre. No vals ni per a hater.

cartel volta ñ 2 Instagram
El Burgos BH / Instagram

El segon cas que ens ocupa té més elements per coronar-los com els champions de la vergonya. Es tracta de l'equip 'Israel Premier Tech'. En tecnologia deuen anar sobrats; de la resta, ho dubtem. Dos detalls són demolidors, grotescos i patètics. El primer, en sintonia amb els col·legues de Burgos, és la manera que tenen d'escriure 'Volta a Catalunya'. Ningú en aquella formació ha estat capaç ni tan sols de copiar els dossiers que li enviava l'organització catalana, evitant així el ridícul més absolut. "Volta a Cataluñya". Els ho posen tot, i si cola, cola. Fenòmens. Eixamplar la base, però, no funciona així. Més aviat el que fas és empetitir-la fins a la fracció més infinitesimal. I el segon element de la seva publicació els acaba d'enterrar, demostrant que ni tan sols ha estat cosa d'una errada tipogràfica. 

cartel volta ñ 3 Instagram
Israel Premier Tech / Instagram

No escrius Catalunya amb 'ñ' per equivocació si, just al final del teu nyap, col·loques una estanquera decorant el pessebre. Això està fet amb tota la intenció, que és clarament i definitivament una forma de practicar la catalanofòbia. Com que fent pedalades no els hi arriba i saben que són aquí per fer bulto, doncs han de destacar d'alguna manera. Missió aconseguida. Voxers, unionistes i espècimens similars ja tenen equip en aquesta Volta a Catalunya. El dels losers. 

cartel volta ñ Instagram
Israel Premier Tech / Instagram

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!