De tant en tant anem observant com a les espanyes van sortint com bolets casos de catalanofòbia indissimulada. El procés i l'amnistia han posat nerviós més d'un, que instigats per les dretes i les ultradretes, se senten impunes per descarregar tot el seu odi contra tot el que tingui a veure amb Catalunya. Són molts indocumentats els que pregonen el seu odi visceral i la seva urticària quan senten parlar català. Tant se val que sigui una de les llengües oficials de l'estat espanyol, que molt voldrien que no el parléssim ni a Catalunya. Però ja s'hi poden anar posant fulles perquè això no passarà mai, per molts somnis humits que tinguin els votants de Vox o personatges com el diputat nacional pel PP de Màlaga, Mario Cortés. Doncs a ell i els que com ell, s'han queixat, els hi ha dit quatre coses ben dites el gran Toni Albà.

Toni Albà TV3
Toni Albà TV3

El tal Cortés s'ha posat les mans al cap pel que ha passat en un tren que fa el recorregut entre la ciutat andalusa i Fuengirola. Per culpa d'un problema tècnic, relacionat amb els mòduls de publicitat de les pantalles, apareixia informació en català, després d'una revisió rutinària en un taller de Catalunya. Una vegada en funcionament a Màlaga es van carregar malament els mòduls de publicitat de les pantalles que anuncien als viatgers les estacions i que inclou la informació comercial durant el recorregut i sortien els missatges en català. Molts passatgers, irats. Potser se'ls hi van desintegrar els ulls en veure missatges en català. Igual com als del PP: ""ante la gradual degeneración de los servicios ferroviarios de la provincia. ¿Además de llevarse las inversiones a Catalunya, el Gobierno pretende reírse de los españoles?"... Embogeixen.

En sentir aquestes queixes i les dels tolerants passatgers d'aquest tren, el gran Òscar Andreu va estar sublim amb un comentari carregat de sarcasme: "Un record per a les víctimes i una abraçada ben forta als supervivents que, poc a poc, van recuperant la normalitat. Mai més enlloc contra ningú!". Meravellós.

Ara, oh! sacrilegi!, ha tornat a passar. Segon dia consecutiu on a les pantalles del tren s'han vist missatges escrits en català. I segon dia consecutiu que el genial Òscar Andreu s'ha tret una altra frase marca de la casa, enfotent-se dels que es queixen. Aquest cop, però, també s'ha pronunciat un Toni Albà que ha anat un pas més enllà i s'ha quedat a gust amb un missatge adreçat a les espanyes amb aquest missatge en castellà: "¿Os jode? Pues aguantaros: en Catalunya llevamos aguantando la mierda inversa desde hace siglos".

...passarà per tercera vegada? Si és així, ja esperem amb candaletes les respostes d'Andreu i Albà.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!