Catalunya té el seu primer nanosatèl·lit en òrbita, l'Enxaneta, i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha celebrat l'èxit de l'operació. L'unionisme intenta ridiculitzar un èxit inqüestionable del país, que permetrà que el poble més petit de Catalunya pugui tenir l'empresa digital més gran. Qui ho ridiculitza a TV3? Ricard Ustrell. El director, productor i presentador de Planta baixa mai no decep. Així obria el seu últim programa l'endemà de veure Puigneró amb una gorra de màrketing del nanosatèl·lit:

puignero TUIT

jordi puigneró ACN

ricard ustrell TV3

gorres ustrell TV3

Puigneró i Ustrell, ACN/TV3

Ricard Ustrell: "Home! pera, pera, pera el conseller de la gorra no?"  Maiol Roger: "Estava mirant el cel per si veia el nanosatèl·lit". Ustrell fent conyeta de seguir amb gorra en un espai tancat on era el conseller: "Clar, com que feia un sol que espatarrava t'havies de posar gorra. Igual em quedo així tot el programa pels focus del plató". Maiol Roger: "Us queda francament bé la gorra. Avui no duia gorra el conseller als estudis de la SER, allà només brilla Josep Cuní amb llum pròpia". No tots els espectadors han rigut la broma:

TUIT Ustrell

 

Tuit contra Ustrell

El programa Planta baixa és l'assot dels indepes. Un minut després de fotre-se'n del conseller ataquen un futur conseller, Joan Canadell, que feia "entrecots indepes" amb un altre diputat de Junts. Ustrell: "Ah, però hi ha entrecots independentistes i no? Ah! És bastant lamentable". Critiquen que dos diputats, que comparteixen feina a Junts, comparteixin dinar.

TUIT canadell

ustrell contra junts TV3

Ricard Ustrell a TV3

Ustrell és l'assot dels indepes des de TV3, tan aviat critica l'ús exclusiu del català a la cadena, com les manifestacions indepes ("Que no treballa aquesta gent?"), els seus companys de TV3 ("Cobren molts plusos") o consellers de Junts. La seva productora cobra 4 milions d'euros públics l'any de TV3.