Fa 15 anys que va morir Michael Jackson, una de les celebritats més grans de la història. La seva vida per si mateix, els triomfs i amargors donen peu a la creació d'una pel·lícula. Qui no voldria conèixer la trajectòria i la història intrafamiliar del gran 'Rei del Pop'? És per això que el 2025 sortirà Michael, el biopic dirigit per Antoine Fuqua (El Protector) i que explicarà la seva vida. El protagonista serà el seu nebot, Jaafar Jackson, en l'edat adulta. Aquesta cinta no ha estat exempta de polèmiques, ja que hi ha els qui apunten que es farà un rentat d'imatge per deixar l'artista en bon lloc.

La figura de Michael Jackson era polèmica fins i tot anys abans de morir. Al principi semblava que els assenyalaments de pederastía provenien de l'enveja, d'aquells que es dediquen a inventar falsos fets a fi de perjudicar. Tanmateix, les demandes es van fer més contundents quan van aparèixer les presumptes víctimes i van relatar els terribles successos. Cabria d'esperar que el biopic no toqui aquests temes tèrbols, tenint en compte que la família Jackson vigila de prop aquest projecte i sempre s'han mantingut ferms en la seva negativa.

Michael Jackson
Michael Jackson

"Era humà. Mostrarem el bo, el dolent i el lleig... Només explicarem fets", deia Fuqua. No obstant això, una mirada al guió diu el contrari.

La pel·lícula de Michael Jackson presenta la versió més convenient i parcial de totes

Dan Reed és el director del documental Leaving Neverland, on dos homes van comptar els abusos sexuals que van viure quan eren nens de deu i set anys per part de Jackson. En una entrevista amb el diari The Times, va explicar que va llegir l'esborrany del guió del llargmetratge. "És un intent absolut de reescriure totalment les acusacions i desestimar-les de ple. Compta completes mentides", va dir enutjat.

Reed l'enfurisma que vulguin tergiversar els fets descaradament. "A Jackson només se li veu cuidant-se de nens amb càncer infantil, ballant amb una nena en cadira de rodes o acompanyant diversos nens petits, majoritàriament els seus nebots, en festes de pijames", va avançar. El que en realitat va succeir, segons ha pogut confirmar és que: "va compartir llit amb nens petits molts anys".

Michael Jackson Brasil / Foto: Flickr
Michael Jackson Brasil / Foto: Flickr

El cineasta creu ferventment que la pel·lícula es va construir sobre el que a la família Jackson li convé que es crea. Una cosa similar havia dit el periodista Matt Belloni en el seu blog, que va llegir el guió i va confirmar que la visió del film busca allunyar-se al màxim de l'exposat a Leaving Neverland. Provarà de convèncer el públic de la seva innocència, serà "aduladora" i es parlarà de "pares cobdiciosos" que volen arruïnar la seva bona reputació. Al cap i a la fi, el cantant quedarà com la "veritable víctima".

El 18 d'abril de 2025 serà projectat el biopic de Michael Jackson. Avisat està el públic del que pretenen aconseguir els seus familiars amb el suport de l'equip d'escriptors i producció. Encara que aquests casos van ser tancats i arxivats al seu dia, encara hi ha víctimes que volen fer justícia. És una pena que el sofriment d'alguns quedi silenciat pel poder dels més adinerats i influents.