Per a molts, Neil Gaiman ha fet una obra d'art amb "The Sandman", un llegat que molts amants del món dels còmics coneixen, i avui dia es pot gaudir d'una bona adaptació en format de sèrie a través de Netflix. Tanmateix, això no va ser així mateix en el passat, i s'anhelava aleshores una adaptació dels esmentats còmics.

De fet, un dels que més volia veure l'esmentada història adaptada a un altre medi era Michael Jackson, i no per casualitat. El Rei del Pop tenia el seu costat "friki", adorava els còmics i els videojocs, tant que va treure un videojoc que va ser tot un èxit en el seu moment. També va estar involucrat en diverses pel·lícules, però aquest desitjava amb ganes fer una última pel·lícula, ni més ni menys que relacionada amb "The Sandman".

Michael Jackson
Michael Jackson

Michael Jackson no va tenir cap objecció en trucar al president de Warner Bros. Aleshores per manifestar-li el seu desig de protagonitzar una pel·lícula de "The Sandman", la qual cosa al president de WB no li va semblar una idea boja en absolut. Això se li va comunicar a Neil Gaiman i també va opinar el mateix: li encantava la idea.

Si al principi la idea semblava bona per a Neil Gaiman, perquè no es va dur a terme

Que el creador d'una obra del vistiplau per realitzar una adaptació de la seva obra a un altre format significa molt, i això va ser el que va fer Neil Gaiman quan es va assabentar que Michael Jackson estava interessat en protagonitzar una pel·lícula dels seus còmics. Va donar el seu vistiplau i van començar a treballar sobre això, ja que en aquell moment no hi havia res de "The Sandman" més enllà dels còmics i Warner Bros. volia, amb totes les forces, treure alguna cosa sobre això, ja que "The Sandman" era un èxit comercial a nivell de vendes al món dels còmics.

Michael Jackson
Michael Jackson

Volien aprofitar la popularitat de l'esmentada sèrie, però no va ser sinó gairebé 30 anys més tard que es va treure alguna cosa sobre això, per què? Qualsevol podria pensar milers de raons, ja que Michael Jackson estava disposat a protagonitzar aquesta pel·lícula, però pues el problema no era el Rei del Pop, sinó que el problema era el guió.

La planificació del projecte es va fer insostenible i es va arribar a canviar de productor i fins i tot de guionistes. Semblaven contratemps que no s'esperaven, però el que va acabar de soscavar la paciència de Neil Gaiman va ser el guió del nou equip que estava treballant a la pel·lícula.

Un mal guió va evitar que Michael Jackson tingués un paper protagonista

Per a Neil Gaiman el problema no era Michael Jackson, sinó el guió que es va fer partint dels seus còmics. Aquesta adaptació no era per a res el que esperava i fins i tot va arribar a filtrar el guió per deixar malament a qui estaven involucrats en el projecte. Va ser per això que el creador del còmic va decidir no continuar amb la pel·lícula, deixant així de banda el somni de Michael Jackson de donar protagonisme a la mateixa.

L'escriptor va passar anys amb mals de cap a causa de la mala adaptació que volien donar-lo a "The Sandman", però, després de l'estrena de la sèrie de Netflix fa ja un any, Neil Gaiman ha pogut respirar i treure un pes de sobre per ser una adaptació a l'altura, tot i que encara li consterna que Michael Jackson no hagi pogut protagonitzar aquella pel·lícula dels seus còmics, i tot per un mal guió.