Agradarà o no agradarà. Hi estaràs d'acord o totalment en contra. El trobaràs més o menys educat, cregut o impertinent. Però el que no es pot discutir és que Ramoncínllegenda musical i informativa per raons diverses, és un huracà. La seva energia és demolidora, ell s'agrada i no discrimina cap tema de conversa. Té galetes per a tothom. Els 3 minuts i 43 segons que TV3 li ha dedicat a l'APM són un gran exemple del ventall de cops del rocker madrileny, a qui per cert mai més li direm "El rey del pollo frito". Més que res, per que no ens respongui amb el "mira, un gilipollas" que explicava al programa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ramoncinoficial #ramoncinoficialfb #rockdeverdad Y si nos vemos en JOY @joyeslava1 y si allí nos contamos y cantamos cosas y si después nos abrazamos... @artmartinfrias @berthamyebra @juan.puchades @revistaefeeme @umeunionmusical @lasmoradasdesanmartin @bodegaenate @clinicasinstimed @mesoestetic @vinosdemadrid @cervezaelaguila @discarlux @xoseportas @carlosrondadiscarlux @exitoespectaculos @damasocaminero @davidinlines @inlavstudio @warnermusicspain #musicaendirecto #lasarmonicasdeldiablo #loselectricosdeldiablo #barriobajero #elcorazondelaciudad #quemandoeltiempo #ramoncinenloshuesos #arañandolaciudad #unavidaenelfilo #poetasdelrock #lahoradeldiablo facebook.com/ramoncinoficial www.ramoncin.com Foto: @jeosmphoto para @zendalibros

A post shared by Ramón J. Márquez <<RAMONCÍN>> (@ramoncindiabloofficial) on

Més coses que no li agraden: Els acudits fàcils (d'Arturo Valls, per exemple) que ridiculitzen cantants. A ells els hi dedica un "imbécil". I si volen brega, Ramoncín sempre té un as a la màniga. Els advocats: "Soy Tony Soprano". Demandes a dojo contra els que l'insulten o l'amenacen (fa temps també repartia clatellots a fotògrafs): "El 90% se cagan al llegar allí (al jutjat). No he visto a ninguno decir "sí, lo he dicho porque me sale de los huevos". Luego les llega la receta, eso es lo que más me gusta. Unos lo donan, yo me lo gasto en gambas con mis colegas. Eso es cojonudo". I ja que hi era a TV3, també va parlar del conflicte de Catalunya i EspanyaHo fa sovint. Mirant el famós salt d'un manifestant sobre un mosso a La Jonquera, diu que li sembla "un acto de deseperación". La imatge li fa pensar en els "grisos" franquistes, a qui va combatre al carrer. I sembra el dubte sobre les actuacions policials excessives, pròpies d'aquells temps, però que actualment "no deberían ocurrir". Neda entre dues aigües, però. Que no pensin a Espanya que fomenta la rebel·lió. Aposta pel diàleg. "El que ha perdido un ojo dirá que ha sido por la República catalana, el oficial al que han machacado que lo hizo por la constitución. Hace falta política, no politiquilla."

Ramoncín dit TV3

Ramoncín TV3

Menys ambigu va ser amb dues figures d'una societat molt determinada. Les dues actuals. Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, i el dictador Francisco Franco. Una parella lligada pel fàstic que sent per elles. El genocida "sale más en la tele que cuando estaba vivo. En Alemania eso es imposible." A Alemanya, potser, tampoc li donarien visibilitat a Ayuso, fan de la mòmia. Ramoncín esbufega i es lamenta: "Una señora de este nivel es presidenta. ¿Quién la ha hecho presidenta? Algo pasa para que el nivel haya descendido a los infiernos".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat