Ramoncín és un rocker sense pèls a la llengua. Tertulià habitual de La Sexta, a Liarla Pardo va proposar ara fa un mes un referèndum per a la independència amb un matís espectacular: "Es sencillo: que sea obligatorio votar como pasa en algunos países. Que sepamos de esos millones de catalanes en qué situación está cada uno. Es sencillísimo". Votar sí, no o en blanc, els 5 milions i escaig de catalans amb dret a vot: amb obligació a vot. Ho ha repetit a TV3 al FAQS.

rahola ramoncin tv3

TV3

Ramoncín: "He vivido en Catalunya una gran parte de mi vida. A mí me gustaría vivir en una nación confederada. Para resolver este conflicto lo primero que digo es que hay que resolverlo. Lo primero es obligar a la gente. La consulta, la pregunta que sea, ha de ser de voto obligatorio. No sé si cambiando el Estatut. Con un pacto que no sea un 51 contra un 49. El resto del Estado debe saber ya qué piensan 7 millones de catalanes". Una proposta rara però valenta. A Pilar Rahola no li agrada "Al final vamos a hacer el referéndum más raro de la historia".

TV3

Pilar Rahola ha afegi que no entén que als catalans se’ls exigeixi més del que és normal en democràcia: és a dir, tenir la majoria dels vots. I la idea de forçar el vot li crea "repelús", literalment. Ramoncín vaticina una desgràcia per Catalunya a les properes eleccions al Parlament: "Tal como están las cosas en Catalunya, Vox va a sacar diputados en las próximas elecciones autonómicas". El que faltava, Carrizosa, Lorena i uns senyors de Vox a la Ciutadella. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat