Han hagut de passar 40 anys abans que la mòmia de Francisco Franco fos exhumada del Valle de los Caídos. Durant més de quatre dècades, el cos del dictador ha reposat al mausoleu que es va fer construir a tocar de San Lorenzo de El Escorial després de la Guerra Civil. Però avui, per fi, el taüt amb les seves restes han sortit de la basílica on eren per acabar enterrades al cementiri de Mingorrubio. L’escenografia de tot el procés ha estat la pròpia d’un funeral d’Estat. Amb presència dels Borbons inclosa: Luis Alfonso de Borbón ha estat un dels responsables de carregar el fèretre fins al cotxe fúnebre.

luis alfonso borbon feretre franco gtres

GTRES

El taüt amb la mòmia de Franco ha sortit de l’església del Valle de los Caídos sobre les espatlles d’alguns dels seus familiars. Nets i besnets del dictador entre els quals hi havia Francis Franco (el net home més gran), Jaime Felipe Martínez-Bordiú... i Luis Alfonso de Borbón. El cosí del rei Felip VI és també besnet de Franco i la prova vivent que el franquisme i la monarquia van de la maneta.

luis alfonso borbon felip leticia gtres

GTRES

Franquistes i Borbons carregant vergonyosament la mòmia de l’assassí Franco. Cal fer un cop d’ull al calendari per comprovar que som al 2019 i que no hem retrocedit fins a l’any 1975.