Potser és que a Madrid les temperatures aquest 1 de gener són molt fredes. Potser és que veure Cristina Pedroche vestida de C3PO li va provocar un col·lapse neuronal. Potser és que estava molt emocionada per viure el seu primer cap d'any com a presidenta de la Comunitat de Madrid. Potser és que encara estava de ressaca. O potser, senzillament, és que estem davant d'una política embogida a la que sembla que li va tocar el lloc que ocupa en una tómbola de poble.

Díaz Ayuso Madrid 2019

Isabel Díaz Ayuso és l'exemple viu que escenifica a la perfecció una de les màximes del geni Groucho Marx: "Es mejor estar callado y parecer tonto que hablar y despejar las dudas". La pepera és més perillosa davant d'un micròfon que un mico amb pistoles. La presidenta dels madrilenys ha volgut començar el 2020 per la porta gran i ja n'ha deixat anar una de l'alçada d'un campanar. Mira que li queden dies per endavant a aquest nou any acabat d'encetar, però Díaz Ayuso ja ha dit una frase que promet estar al seu top 5 de bajanades d'aquest any que amb prou feines té unes hores de vida. 

Isabel Diaz Ayuso @isabeldiazayuso

@isabeldiazayuso

De poc ha servit que Madrid acollís el desembre passat la cimera del clima COP25 alertant dels efectes de la contaminació en la salut de les persones. De poc han servit les dades que indiquen que és un problema seriós que provoca nombroses morts. Díaz Ayuso va per lliure. Concretament, pel carril dels degenerats. Perquè la popular ha assegurat, en una entrevista a la Cadena SER, que "nadie ha muerto por contaminación en Madrid" i que l'alarma de salut pública no és real, ja que Madrid "está haciendo las cosas correctamente". Chim pum. Un Rajoy en tota regla, com quan l'expresident va negar l'existència del canvi climàtic. 

El que està aconseguint aquesta política en molt poc temps és digne d'estudi. No para de ficar-se en fregats i competeix amb Martínez Almeida per veure qui la diu més grossa. Un Dúo Sacapuntas grotesc i lamentable que malauradament no es dediquen a l'humor, sinó a governar una ciutat o una comunitat autònoma com Madrid. La xarxa, evidentment, li ha dit de tot, com per exemple Josep Mª Mainat, amb un explícit "Imbécil":

mainat tuit

I només estem a dia 1 de gener...

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat