Nit de benvingudes i de comiats. Comencem per la gran estrena de la nit a 8tv. La revolució de la segona cadena del país ha començat i el canvi, de moment, no és revolucionari. Ramon Rovira fa un correcte 4,1% a La nit a 8tv, però era el primer dia i amb un estol de convidats descomunal que difícilment coincidiran més. No és una dada fiable. Cal veure cap a on evoluciona. El programa té la virtut d'introduir nous tertulians al panorama català, fins i tot provinents d'Intereconomía com Xavier Horcajo, tot i que d'altres lamenten haver estat proposats i acomiadats en poques hores, com el columnista d'El Nacional Bernat Dedéu:

dedeu tv3

TV3

lanita8tv

8tv

El programa no inventa res ni ho pretén. Sembla un canvi de presentador i prou. Un intent d'acostar-se més al que feia Josep Cuní que no pas al que feia Jordi Armenteras. De moment Rovira té un trumfo: supera la tertúlia política de TVC i Xavier Graset al Més 324 es conforma amb un 2,4%. Per contra, el canvi d'ubicació del nou i reduït 8 al dia d'Armenteras l'ha ensorrat d'audiència i passa a fer un fluix 1,7% en competició amb Està passant que fa un 20,1%. No hi haurà combat. L'enemic de Toni Soler és un altre.

tono soler rajoy TV3

TV3

I l'adéu: Benvinguts a la família és l'última sèrie setmanal en català que s'emetrà aquest 2018 si no s'injecten milions a TV3. I es va acomiadar com si hi hagués una segona temporada. Final obert amb tota la família amb cara de por mirant una persona del passat que se'ls apareix com un espectre. L'espectador no sap qui és i potser no ho sabrà mai. No hi ha un euro per pagar sèries de producció externa. El comiat va ser digne: líder amb un bon 15,1%. Entre el 25% de l'estrena i el 15% de l'últim capítol la sèrie ha anat posicionant-se on li pertoca: una bona distracció sense més pretensions. Seria correcte si la cadena tingués més sèries en antena. Però ser l'única no li ha fet cap favor. Es queda curta. Dilluns que ve TV3 emetrà una TV movie amb Joel Joan, com va revelar en exclusiva En Blau.

benvinguts a la familia TV3

TV3

Una altra estrena, aquesta a Telecinco, Pasapalabra en familia, de migdies al lloc del fulminat Cámbiame, fa un baix 7,8%, però supera el Pasapalabra del vespre que encara va pitjor (7%). Sobredosi de Cristian Gálvez i de Telecinco en general repetint formats fins a l'extenuació. I un altre comiat, Maestros de la costura a TVE que ha fracassat en comparació amb OT o Masterchef i ni al final remonta: 8,3%. Les notes dels nous programes es lliuraran quan acabi aquest segon trimestre però de moment Ramon Rovira és el primer director de cadena que es posa a ell a presentar un programa diari. Si fa mala audiència, què farà: s'esbroncarà a ell mateix?