Maestros de la costura s’ha acomiadat de l’audiència amb una final molt tensa. Seguint la tònica de tot el reality, els concursants van seguir fent uns dissenys molt deficients. El nivell no va ser molt alt, però l’última prova va estar molt renyida. Raquel Sánchez Silva es va posar les seves millors gales per presentar l’últim programa d’aquesta primera temporada, preparada per fer entrega del desitjat premi.

Alicia va destacar des d’un principi com la clara preferida, sent de les poques que cosia i dissenyava amb criteri. Les veus majoritàries van tenir raó i va convertir-se en la guanyadora, enduent-se els 50.000 €, una col·lecció a la venda en uns grans magatzems i un màster en disseny de moda.

La nit va començar amb una prova sobre Balenciaga. Els finalistes van haver de fer vestir els membres del jurat i la presentadora amb dissenys de diferents èpoques, sent el vestit d’Alicia el millor.

I d’aquí, a la segona prova. Eduardo, Antonio i Luisa es disputaven un lloc a la prova final i per tal de fer-ho van rebre l’ajuda d’un famós. Mónica Cruz, José Corbacho i Óscar Higueras es van convertir en els seus ajudants, escollint cada concursant a un d’ells.

Va ser aquí quan Eduardo va protagonitzar un lamentable moment en deixar en ridícul a Mónica Cruz. L’objectiu era confeccionar un vestit de núvia, però la col·laboració no va tenir res de romàntica. L’actriu no va congeniar gens amb el concursant i això es va notar en alguns comentaris que anava deixant ell. La tensió va començar amb l’encàrrec que li va fer, demanant-li que cosís l’esquena del vestit de núvia. Li va dir que ho fes a mà, una tasca molt complicada que va espantar Mónica.

La germana de Penélope li va demanar que l’encarregués una altra cosa en ser massa laboriós, cosa que no va agradar al finalista: “Aquesta no té ganes de treballar. Mona és, però de cosir no en té ni idea. Em recorda a la Maja de Goya o a una pastoreta del pessebre. La veia amb pena cosint”.

El mal rotllo era evident i el concursant seguia atacant-la: “Has vingut a ajudar, has vingut a ajudar... Si no saps ni agafar una màquina”. Mónica estava perplexa, assegurant que es penedia d’haver participat: “Sense comentaris... Ho arribo a saber i no vinc”.

La prova va acabar, arribant la valoració del jurat. María Escoté no va tenir pèls a la llengua, criticant durament l’actitud d’Eduardo, recriminant-li haver tractat “molt malament” a la convidada: “No has estat a l’altura ni personal ni professionalment. Mónica ha estat molt més educada que tu”. 

Davant d’això, el concursant va començar a plorar, seguint amb el mateix discurs dient que ell considerava que Mónica no havia tingut una actitud positiva ni l’havia intentat ajudar. Acceptarà Mónica una possible invitació a la segona temporada?