Fa tot just un any que la Fundació Rosa Oriol va fer fora els Tous del patronat. La família de joiers que donava nom a la fundació va ser expulsada per provocar una polèmica política que encara porta cua. Tal com va explicar EN Blau a la tardor del 2017, la família Tous volia purgar els independentistes de la fundació i desempallegar-se de l’Helena Rakòsnik, esposa del president Artur Mas, i la periodista Pilar Rahola perquè la marca de l’osset no disminuís les vendes a Espanya en ple procés sobiranista. Els ho va demanar la reina Letícia personalment. Però la purga dels Tous va fracassar, van ser expulsats de la seva pròpia fundació, Rakòsnik i Rahola es van retirar del patronat i l’entitat va canviar el nom a Fundació del Convent de Santa Clara.

tous  GTRES

GTRES

Ara la Fundació, amb Sor Lucía Caram al capdavant, prepara la primera edició de la gala SopArt, un sopar benèfic al restaurant suMoll de la Granada del Penedès, la nit del divendres 14 de juny, que vol recollir fons per a lluitar contra la pobresa infantil (per fer una reserva, cliqueu aquí). La monja dominica n’ha presentat tots els detalls aquest matí al restaurant Els 4Gats de Barcelona, durant un acte conduït per l’actriu del ‘Polònia’ Anna Bertran: “Estem fent un país i els nens són el futur del país”, ha explicat Sor Lucía. “L’Estat s’ha oblidat dels nens perquè, com que no voten, no tenen veu”. A l’aire, la polèmica amb la família Tous. Però la monja argentina ha preferit no parlar-ne. “Preferiria que aquest tema no sortís gaire”, ha explicat a EN Blau tot just després d’assegurar que “amb la Rosa i el Salvador tinc molt bona relació; així com amb l’Helena i la Pilar”.

lucia caram

DG

Sor Lucía Caram s’ha mantingut al marge de la polèmica però l'entorn de la Fundació sí que ha volgut parlar amb EN Blau. Al sopar de gala de la Fundació Convent de Santa Clara hi aniran l’Helena Rakòsnik, acompanyada del seu home, i la Pilar Rahola. Els Tous no hi posaran un peu. I no precisament perquè els hagin vetat l’entrada. Es va plantejar la possibilitat que la família de joiers manresans anessin a l’acte. Segons ha pogut saber en exclusiva EN Blau, els Tous no aniran al sopar perquè hi haurà els Mas i Pilar Rahola i els resultaria violent.

rakosnik rahola  ACN

ACN

os tous cadaques 1

@CdrCadaques

L’Helena Rakòsnik i la Pilar Rahola són padrines d’un sopar que comptarà amb una “fila 0” perquè els que no hi vagin puguin fer donacions. Un any després de la polèmica per la purga indepe que pretenia la família Tous, sembla que Rahola i els Mas els han guanyat el pols. Els Tous no aniran al sopar benèfic d’una fundació que fins fa un any duia el seu nom. L’Helena i la Pilar, en canvi, sí que donaran la cara per aconseguir fons pels nens en risc d’exclusió social.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat