L'acomiadament de Pilar Rahola del diari 'La Vanguardia', explicada a EN Blau, ha sacsejat el cap de setmana. 14 anys de carrera impecable acaben abruptament per, com ha explicat la mateixa escriptora i aferrisada defensora de l'independentisme, per motius ideològics i polítics. Rahola no està a la venda i no s'arronsa, "no he acceptat les peticions de canviar els meus plantejaments, ni suavitzar-los. No". Per tant, 'LV' la fa fora. No cal ni adjectivar la jugada, es defineix ella mateixa. Ara bé, per inversemblant que sembli, una part de l'independentisme al que mai no ha decebut se n'alegra del mal de la Pilar. Inversemblant, increïble i indignant, si més no per a una munió d'internautes que han llegit el que deia la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant. La barcelonina en vol més, i la faria fora de TV3

Eulàlia Reguant contra Pilar Rahola

eulalia reguant edgar fernandez   acn

Eulàlia Reguant / ACN

La piulada està fent bullir la xarxa, i l'onada de solidaritat amb Rahola és aclaparadora, així com les crítiques a la posició de la cupaire. Independentistes de diferents sensibilitats al·lucinen amb aquesta manifestació d'animadversió, que li fa el joc als enemics de la causa catalana, així com de la llibertat d'expressió. "Feu el mateix que Ciutadans" resumeix el sentir de molts dels que han dit la seva. L'estupor no és només d'indepes "de base" o anònims; també de grans noms de l'esquerra independentista i amb presència mediàtica: Albano Dante Fachín. Fachín admet que es pot debatre sobre "la presència de tots. Però veure gent aplaudint Godó, a aquestes alçades...". Rahola li ha respost, amb referència a Reguant: "L’amor a la censura no és exclusiu dels reaccionaris​. A les files del progressisme, n’hi ha molts d’aprenents de censors". 

tuit contra Reguant 7

tuit contra Reguant

tuit contra Reguant 2

tuit contra Reguant 3

tuit contra Reguant 4

tuit contra Reguant 5

Pilar Rahola, TV3

PIlar Rahola participa a 'FAQS' i 'Tot es mou' / TV3

Dante i reposta Rahola

Albano Dante Fachin Front Republica - Sergi Alcazar

Albano Dante Fachín / Sergi Alcàzar

Rahola és imprescindible, allà on sigui. I la seva veu, una garantia perquè els atropellaments a l'independentisme no quedin sense resposta.