"Ser català és una forma molt bonica de ser espanyol". Va ser una de les frases per emmarcar de l'acte/aquelarre organitzat per Societat Civil Catalana, amb la presentació de la Plataforma d'Afectats pel Procés. Una patumada unionista on van aplegar-se els cromos més rellevants de la col·lecció antiindepe: Cayetana Álvarez de Toledo, Carlos Carrizosa, el socialista David Pérez i l'autor de l'esmentada ocurrència, Manuel Valls. La trobada va ser un clam victimista, ple de difamacions i esquitxat amb arengues importades de la Plaza de Colón. I ves per on que no es podran fer les víctimes per que TV3 i l'establishment silenciï "la Catalunya silenciada" de la que sempre parlen, ja que es va emetre en directe al 324. Potser això va afavorir que els missatges arribessin a més gent, però ja se sap: Això és com un moneda a l'aire. Pot sortir bé o malament. I amb espectadors de categoria especial, el missatge torna com un boomerang

Han estat les xarxes socials l'escenari on hem vist la millor mostra de desballestament total de Valls, gràcies a tot un Premi d'Honor de les Lletres Catalanes com Quim Monzó, que amb un senzill cop de enginy va fulminar la 'superchuliguai' expressió del regidor francès a l'Ajuntament de Barcelona. Senzill per a ell, és clar. Només li ha calgut canviar dues paraules de l'oració per ensorrar-la completament. Llobarros i bicicletes. Genial. Monzó, a més de rebre felicitacions per la cleca dialèctica, ha encès una metxa que corre per la xarxa, amb tota mena de variants, jocs de paraules i alguns missatges adreçats al propietari del copyright del lema original.

Tuit Monzo Valls @quimmonzo

monzo premi honor lletres catalanes guardo roberto lazaro 

Quim Monzó Premi Honor Lletres Catalanes - Roberto Lázaro

 

Manuel Valls debat ganyota TV3

Manuel Valls debat ganyota TV3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A Costoja (Vallespir) passen pena per Manuel Valls però no organitzen cenas de picoteo per dir-li adeu.

A post shared by Quim Monzó (@qmonzo) on

"A otro perro con ese hueso", senyor Valls. Els seu argumentari lluirà molt entre tabarnesos​ i al·lèrgics a Catalunya, però la resta l'escolta incapaç de contenir un sentiment de vergonyeta aliena. I alguns, com Monzó (que 't'estima' i molt), t'ho diuen com ningú.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat