Onze de setembre: Catalunya celebra una derrota que, en comptes de rendició, és sinònim de creixement d'un país. Aquest és el tarannà de la nació: dolor per haver estat represaliats, però ferms i convençuts. I sobretot: pacíficament tossuts, a diferència dels mètodes de l'Espanya centralista, monàrquica i constitucionalista, que són ben coneguts. Acostumats a rebre pals, el país respon amb seny i lluita democràtica. Si Madrid ens creu vençuts i sotmesos, han begut oli. Molt d'oli.

    11S Diada. - Maria Contreras Coll

Quim Torrra i Pere Aragonés ofrena Rafael Casanova Diada -  Maria Contreras Coll 

De totes les felicitacions per la Diada Nacional de Catalunya, rescatem la d'un famós presentador de TV3 i declarat 'indepe': Quim Masferrer. El d'El Foraster envia un missatge contundent a l'estat: per molts cops de porra i combois de policies i guàrdies civils, el que rebran són vots democràtics. La forma de legitimar la victòria final, que per molt negre que sembli el present, arribarà: "Commemorem una derrota amb armes, celebrarem una victòria amb urnes." Clar i català, com n'és en Quim.

Quim Masferrer El Foraster TV3

Quim Masferrer El Foraster TV3

És el que més cou a l'espanyolisme: la perseverança catalana, fins i tot en les condicions més desfavoridores. Bona Diada a tu també, Quim.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat