El community manager del President del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha fet el dia. Tenia deures ben matiners: felicitar la Diada Nacional de Catalunya. Un senzill tuit en castellà adreçant-se a la població del país que no permet que esdevingui un país. "Felicidades a todos los catalanes y catalanas. Por una Diada para todas y todos." Missatge sense esma, gastat, buit i certament, hipòcrita. Els destinataris no són pas tots els catalans; més aviat, sembla adreçar-se als de sempre: els seus acòlits, amb Miquel Iceta al capdavant, aquells que li compren la moto sense qüestionar-se res.

Acte de proclamació de Miquel Iceta com a candidat a la presidència de la generalitat amb Pedro Sánchez, Laura Gómez

Acte de proclamació de Miquel Iceta com a candidat a la presidència de la Generalitat amb Pedro Sánchez, Laura Gómez

"Desde el diálogo dentro de la Constitución seguiremos trabajando para impulsar el reencuentro en Cataluña." El text deixa clara la intenció immobilista de l'estat, del seu gabinet i del partit que representa. Molt d'anunci de taula de diàleg, però cap novetat a l'horitzó. La postal de felicitació, amb un aspecte gràfic pobre i estereotipat d'un trencadís, ha provocat la resposta massiva a les xarxes, és clar. No té gens de credibilitat, i li han fet saber. La solució és la mateixa de sempre, i per tant, tindrà els resultats de sempre: cap ni un. 

Pedro Sanchez mascareta bandera espanya congres - efe

Pedro Sánchez mascareta bandera Espanya Congrés - EFE

En un esforç sobrehumà, imaginem al responsable de comunicació de Moncloa passant-se una hora lletrejant l'únic gest de cortesia real amb el poble de Catalunya: "¡Bona #Diada2020 a tothom!" 4 paraules en català, un número i una falta d'ortografia: 'presi', en català no existeix el doble signe d'admiració. Només cal posar una mica d'interès, precisament el que no sobra a Madrid.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat