TV3 encara té estrenes guardades al calaix. Vicent Sanchis ja ha advertit que l'efecte de l'IVA que reclama Rajoy a TV3 es visibilitzarà escalonadament. Aquest primer trimestre poc. Un cop cancel·lat Tarda oberta i retallat el cost de l'Està passant i canviat el presentador de Preguntes freqüents, sembla que les novetats ara seran estrenes. La primera serà Cases d'algú. Com va anunciar fa mesos En Blau, és una altra cara del Grup Godó que fitxa per TV3. Joan M. Pou ha estat mesos compatibilitzant els partits del Barça amb la gravació d'un d'aquells programes que tan agraden a la casa: visitar cases. El foraster, El convidat, Afers exteriors... i ara Pou a l'estranger. Quina vida tenen a casa seva? Els mexicans rai, què passarà amb els xinesos? Com s'entendran?

HERNAN   MEXIC

TV3

Anirà els dijous enlloc de Cristina Brondo i Estàs igual!. El Polònia els deixarà un bon coixí d'audiència que hauran de saber aprofitar en el debut de Pou amb programa propi. RAC1 segueix colonitzant TV3 ara que 8tv sembla que enfila una etapa més incerta. És de les poques coproduccions que veurem aquest 2018 a la pública, perquè ja està gravada. L'any que encetem serà més habitual veure programes de producció pròpia com De bon humor. El Departament de Nous Formats, d'on han sortit joies com Bellvitge Hospital o Jutjats, s'allunya de les professions convencionals i explica un concepte: l'humor. Reprenent la idea del programa d'Àngel Llàcer, Còmics, però sense la coproducció de Lavínia, ara serà Llum Barrera qui ens desenvoluparà la pregunta de què riem. Fallit l'accent valencià de Nuria Roca, Sanchis opta per la variant balear del català per fer-nos riure.

Xuriguera Faixedas copia

TV3

Al programa, que s'emetrà els diumenges després del 30 minuts enlloc de l'Economia en colors, hi apareixeran gairebé tots els humoristes catalans i professionals com ara guionistes de Polònia. Barrera també posarà llum als estrangers que viuen a Catalunya i entenen l'humor d'aquí. Contestaran la pregunta eterna que tan ens agrada fer-nos: hi ha un humor català?. Pou i Barrera, dues cares que debuten a TV3 que s'afegeixen a Laura Rosel com va informar en exclusiva En Blau.