TV3 comença el seu pitjor any dels 35 que té d'història. El cop de destral del ministre Montoro amb l'IVA suposa una retallada descomunal que ja s'ha començat a notar. Problemes tècnics durant l'emissió de l'últim Economia en colors que ningú atribueix a una reducció de personal però que donen molt mala imatge com a punt de partida de la temporada televisiva. El primer programa de la "nova TV3" ha estat Els matins amb una durada de només 3 hores i amb un sol presentador: Pere Bosch. Es feia estrany no veure-hi Lídia Heredia que esperem recuperi la seva plaça per fer llevar Catalunya.

pere bosch  tv3

TV3

Les productores associades comencen a patir: Vicent Sanchis ha anunciat a TV3 que canviarà la forma de col·laborar amb Està passant de Toni Soler. En Blau ha pogut saber que els espectadors no notaran cap canvi en el programa, però us avancem en exclusiva que s'emetrà des dels estudis de TV3 per retallar despeses i no des dels platós de la productora Minoria absoluta. L'empresa es blinda davant possibles problemes econòmics i ha injectat 94.000 euros al seu capital social, passant de 6.000 a 100.000 euros. La diversificació de l'empresa televisiva de Toni Soler i Paco Escribano és un fet i tenen clar reforçar la seva branca de producció teatral fitxant grans noms com Àngel Llàcer per dirigir l'exitosa Un cop l'any o produint programes per a altres cadenes com ETB. Polònia només està garantit fins el juny.

sanchis   TV3

TV3

Sanchis ha afirmat que qui queda debilitada és TV3 amb més de vint milions d'euros ara mateix i l'aportació pública "anirà a menys". Amb els pressupostos intervinguts, prorrogats i en mans de Montoro, "això es col·lapsa". De moment només cancel·la Tarda oberta i canvia la producció d'Està passant. Però no tot seran males notícies. Diumenge enlloc de l'Economia en colors, després del 30 minuts s'estrena De bon humor, amb Llum Barrera. És un programa de producció pròpia de TV3 , del Departament de Nous Formats, que comptarà amb grans humoristes catalans. I encara veurem programes de productores associades que ja estaven firmats, gravats i pagats com el de Cuní: Katalonsky. Un que s'estrena aquesta setmana és el de Joan Maria Pou que, com us va avançar En Blau  fa mesos, es dirà Cases d'algú i comença el dijous després de Polònia en substitució de l'Estàs igual! de Cristina Brondo que no seguirà.

Pou viatja pel món convidant-se a cases d'estrangers que han visitat Catalunya. La picada d'ullet a Albert Om estava cantada. Pou tira de nostàlgia de quan TV3 podia coproduir molt i bé. I el FAQ's? Havia de començar dissabte pèrò no tenen presentador encara. En Blau us avança en exclusiva que Preguntes freqüents ha fet càsting a quatre dones però no tenen clar qui presentarà ni quan. Tot penja d'un fil i qui mou el fil es diu Rajoy.