Ho han tornat a fer. Ens referim a El Jueves. Però anem a pams. En un país on els mitjans de comunicació perpetren impunement atemptats contra la deontologia, dient-li a senyores sexagenàries manifestant-se pacíficament: "No parece violenta, pero nunca se sabe", fent passar bou per bèstia grossa, o el que és el mateix, una afiliada empleada del PP per vianant anònima trobada per casualitat als carrers de Barcelona, com Ana Rosa, rebent els conseqüents crits de "mentirosa" en mig d'una connexió, un exercici peculiar que es pot fer és repassar les portades, per exemple, de dissabte passat, el dia després de la vaga i la multitudinària manifestació per la llibertat a Barcelona. No cal ser molt espavilat per comprovar que molts diaris van optar per destacar només la Barcelona que cremava a les nits. L'esclat de violència als carrers de la ciutat, nit rere nit, ha fet que molts s'omplin la boca acusant l'independentisme de bèl·lic i perillós.

foc

Sergi Alcázar

Minuts i minuts ensenyant imatges de violència. Només dels radicals, la majoria de mitjans unionistes. Afortunadament, d'altres han ensenyat  imatges de les mesures de seguretat exercides pels cossos de seguretat que ni eren mesures ni eren segures. Tot el contrari. Imatges que posaven els pèls de punta per la duresa i la contundència. Parlant de contundència, la revista satírica El Jueves publica demà un número especial que no deixarà indiferent ningú. Només la portada ja paga la pena. Acostumats a que siguin ells els que diguin veritats com un temple fent servir l'humor i la ironia, aquest cop tampoc han defraudat. Perquè ara que tothom parla de la violència que hi ha a Catalunya, sembla que molts s'hagin oblidat de la vergonyosa i sàdica sentència del TS contra nou persones a les que mantindran engarjolades fins a 100 anys sumant les duríssimes condemnes. Però El Jueves no ho ha oblidat. Mirin:

Demolidor. L'especial "Arde la calle" té com a protagonista únic el jutge Marchena vestit amb la seva toga i a punt de llançar un còctel molotov sui generis, una ampolla que conté la sentència al procés. Una versió del que l'artista urbà més subversiu i famós del món, Banksy, podria haver fet si hagués vingut a dibuixar a Barcelona durant els aldarulls. Però El Jueves van de cara. No s'amaguen com el britànic, tot i que això els generi comentaris d'hiperventilats enrabiant pel dibuix que estarà demà a tots els quioscos. Molts altres, però, han aplaudit amb les orelles:

Després de dictaminar la sentència, probablement els jutges del TS necessitin evadir-se... Que algú els faci arribar un exemplar d'El Jueves.