"Com estàs?", li ha preguntat Jordi Basté a Gerard Piqué quan passaven pocs segons de les deu del matí. Després de gairebé una hora de conversa, d'extraordinària conversa, el locutor i l'exfutbolista, dos bons amics, han afrontat el que tothom estava esperant: la pregunta del milió. Ha estat el colofó a una xerrada on l'exjugador del Barça no s'ha mossegat la llengua sobre les qüestions que envolten el club de la seva vida, per exemple, sobre el cas Enríquez Negreira i els suposats pagaments a qui era el vicepresident dels àrbitres d'Espanya: "posaria la mà al foc que el Barça no ha comprat àrbitres". Piqué diu que coneix molt bé el club "i les coses que fa bé i les que no. Si vols comprar un àrbitre, quedes amb ell, li dones diner negre i s'ha acabat. Les coses són molt més senzilles que no pas anar a un vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres. Jo no sé si la feina d'aquest senyor era ajudar en això, però nosaltres com a jugadors estàvem fora d'això. Tinc plena confiança en el Barça i en la gent que el porta ara mateix". 

pique baste2
Gerard Piqué / RAC1

També s'ha estat una bona estona parlant de la seva nova joguina que està tenint un èxit descomunal, la Kings League, que d'aquí a dos caps de setmana celebra la final four al Camp Nou, que estarà a rebentar. Un èxit apoteòsic, un nou encert d'algú que té una visió empresarial com pocs, i que ensuma quan una cosa pot triomfar. Però ningú, ni ell, s'esperava que tothom en parlés, o aconseguir les audiències descomunals i la bona rebuda en la gent més jove que està tenint aquesta lliga de futbol set d'equips de creadors de continguts com Ibai Llanos o Gerard Romero. 

Gerard Piqué, Ibai Llanos, Gerard Romero  durante un 'Chup Chup Kings League' / Foto: @KingsLeague
Gerard Piqué, Ibai Llanos i Gerard Romero / Foto: @KingsLeague

Com dèiem, però, Jordi Basté no podia deixar passar el TEMA en majúscules, la seva separació de Shakira, mare dels seus fills, i tot el que ha vingut després, on la cantant colombiana no ha parat de dedicar-li un tema rera un altre, a ell, a la seva nova parella Clara Chía i fins i tot, a la seva mare Montserrat Bernabéu. Jordi basté, per introduir el tema, recorda el dia que es va retirar, després del partit al Camp Nou el passat novembre contra l'Almeria. Aleshores, micròfon en mà, va fer una declaració que sonava a que no només parlava del Barça: "A vegades, estimar és deixar marxar".

pique retirada
Gerard Piqué, el dia de la seva retirada

Després d'explicar que havia estat un any on li havien passat moltes coses, també a nivell personal, Jordi Basté li pregunta si "Has escoltat la cançó famosa?", aquella Music Session #53 amb el productor musical argentí Bizarrap, on Shakira el destrossa, a ell i a la Clara Chía, on parla de Rolex, Twingos, Clara-mente, "estás con una igualita que tú", "Tanto que te la das de campeón y cuando te necesitaba diste tu peor versión", "Una loba como yo no está pa' tipos como tú", "Esto es pa' que te mortifique', mastique' y trague', trague' y mastique'", "Yo contigo ya no regreso, ni que me llores, ni me suplique'" i un llarg etcètera. Una cançó-despit que, òbviament, sí ha escoltat: "Sí..., òbviament. No vull parlar del tema, no crec que toqui. Les persones tenim responsabilitats, sobretot els que som pares hem d'intentar protegir els fills. No vull dir res més, cadascú pren les decisions que creu oportunes. No tinc ganes parlar més del tema, perquè al cap i a la fi l'únic que vull és que estiguin bé (els seus fills Milan i Sasha)".

Parlant de Milan i Sasha, Piqué diu que "quan ens fem grans, no hi ha una lliçó que et diu com has de ser i com no sent pare o mare. Cadascú ho fa el millor que pot. Estic bé, molt feliç, i amb moltes ganes de continuar fent coses". I sobre les crítiques que va deixar anar la seva ex sobre el fet que el fill gran anés a un programa de la Kings League, el pare ha dit que "Jo amb els meus nens sempre he tingut una relació propera i m'agrada que participin en coses que els fan feliços. Érem al programa i em va demanar, sense que estigués preparat, que hi volia sortir. No hi ha res al món que em faci més feliç que fer feliç el meu fill"... Se li ha entès tot.