Joan Carles I és el protagonista de la setmana. La periodista especialitzada en la casa reial, Pilar Eyre, ha obert la caixa de pandora arran de la seva entrevista al Chester de Risto Mejide. Contra tot pronòstic van esquivar la censura, emetent-se la part en què assegurava que el rei emèrit té una filla il·legítima.

L’endemà del rebombori causat amb aquesta bomba, Eyre era la periodista més buscada. Tothom vol més detalls, buscant possibles candidates. De pistes, en va avançar les següents: es tracta d’una noia, d’entre 30 i 40 anys, membre de l’aristocràcia, que hauria estat portada de revista i amb uns trets físics semblants als de Joan Carles I.

Tenint en compte aquesta informació, s’acota la cerca. Quines famoses aristòcrates espanyoles podrien ser la filla il·legítima del Rei? Des d’En Blau ens arrisquem i proposem una travessa. Comencen les apostes.

1. Simoneta Gómez-Acebo 

La primogènita de la infanta Pilar té molts números per ser la filla secreta. Simoneta Gómez-Acebo compleix tots els requisits, tenint com a afegit que la història quadra i té lògica. La germana del Rei encara no tenia cap fill quan Joan Carles li hauria encasquetat la nena que hauria tingut amb la seva amant. Tot eren avantatges: la premsa no sospitaria en veure que Simoneta s’assembla a ell, ja que es presentaria en societat com la seva neboda.

Una Borbó amb uns trets molt semblants als de la infanta Cristina, aristòcrata i propera a l’emèrit:

Simoneta Gomez neboda Joan Carles  GTRES

GTRES

2. María Zurita

A l’entrevista exclusiva que En Blau vam fer-li a Pilar Eyre vam suggerir-li el nom de María Zurita, l’altra neboda de Joan Carles I. Però després d’un llarg silenci, va negar-ho amb veu fluixeta. Ara bé, aquesta opció també tindria sentit. D’igual manera que amb Simoneta, la filla de la infanta Margarita podria estar fent-se passar per neboda quan en realitat és filla.

També ella té unes faccions d’allò més Borbones i està molt unida a la infanta Elena:

3. Rosario Nadal

Ara bé, si canviem de teoria i passem a famoses aristòcrates del panorama espanyol, ve un nom al cap. El rei ha fet durant molts anys vida a Mallorca, i precisament d’allà és la següent candidata. Rosario Nadal, l’exparella del príncep Kyril de Bulgària (familiar de Simoneta Gómez Acebo, també) es postula com una possible filla de Joan Carles. Amb una cara que recorda a la de les infantes, el seu matrimoni amb el príncep podria haver tingut la influència de l’emèrit darrere. La mare de la noia, anònima, seria una mallorquina que l’hauria tingut després d’una aventura amb el monarca, quedant-se ella la nena sense revelar-se el nom del seu vertader pare.

La història sembla versemblant, però si seguim indagant, arriba un detall que marca la diferència. I és que Rosario Nadal és la protectora del matrimoni Urdangarín a Mallorca. És considerada com una de les millors amigues de la infanta Cristina, i de fet s’han allotjat en més d’una ocasió en la seva casa a l’illa. Quan va sortir a la llum el cas Noos, de fet, va ser una de les primeres en defensar... la seva germana?

rosario nadal  Divinity

Divinity

4. Eugenia Martínez de Irujo

Però si parlem de famílies nobles a Espanya, el primer nom que ens ve al cap és la casa Alba. La duquessa i el rei Joan Carles van ser íntims amics durant molts anys. I al seu funeral, el Rei va estar molt pendent de la filla, amb una mostra d’estima rere una altra. Llavors, per què no poder plantejar-nos una possible relació amorosa? La seva filla Eugenia Martínez de Irujo també compleix tots els requisits. Portada de revista, 49 anys, de bona família... I amb el nas Borbó? A més a més, manté una molt bona amistat amb l’anterior candidata, María Zurita:

eugenia martinez irujo  EFE

EFE

 

A post shared by Eugenia (@eugeniamartinezdeirujo) on

5. Carla Goyanes

En aquesta travessa no podia faltar una fan de les festes d’alt standing. Cari Lapique va convertir-se en una de les convidades estrella de les reunions de més nivell arran del seu matrimoni amb Carlos Goyanes. Membres de l’alta societat, les seves filles Carla i Caritina apareixen sovint a la revista ¡Hola! i no sobtaria que la petita Carla fos la filla de Joan Carles.

La periodista Beatriz Cortázar ha afegit una nova informació a El Programa de Ana Rosa assegurant que la filla secreta seria molt aficionada a la moda. Si tinguéssim en compte aquesta nova dada, tenim en Carla l’aposta que més s’hi ajusta. Amb un blog, precisament de tendències, rosseta, de bona família... Va tenir una aventura el monarca amb la famosa Cari Lapique?

A més a més, això explicaria en certa manera que Froilán tingués tanta relació amb la petita de la família Lapique, amb qui se l’ha relacionat recentment. Es tracta de la seva cosina? 

Aquestes són només unes apostes que encaixarien en la descripció que va donar Pilar Eyre. L’escriptora va assegurar que la noia no reclamarà la paternitat i serà molt complicat que acabi sortint a la llum de qui es tracta, però la llista d’aristòcrates famoses no és tan àmplia. És una d’aquestes cinc dones la filla de Joan Carles I?