Pilar Rahola és una fera televisiva indiscutible. Fins i tot els seus detractors li reconeixen domini del mitjà televisiu, però està vetada a les cadenes espanyoles. Bea Talegón ho va dir a l'últim FAQs de la temporada: "TV3 és l'única cadena que no ha censurat ningú". A Rahola ja no la contracten a les tertúlies polítiques fetes a Madrid perquè no els agrada que opini. I a 8tv no van saber conservar-la. TV3 és l'últim reducte on pot dir-hi la seva, i es limita a opinar. A TV3 ha plorat, s'ha indignat, ha rigut, ha informat, ha donat primícies, ha renyat, ha calmat, ha assenyalat el poderós i ha acaronat la víctima. Ha fet d'ella i de nosaltres. Els dos programes on col·labora són conscients que tenen una bèstia televisiva i van fer-la protagonista del comiat de tots dos. Divendres va ser ella qui va tancar el Tot es mou asseguda tota sola a la taula sense Helena G. Melero.

rahola tot es mou tv3

TV3

La seva capacitat d'autoparodiar-se demostra que les crítiques unionistes li rellisquen: "Eiii, que hi ha algú? Em quedo de guàrdia perquè l'actualitat no s'atura. Mira, acabo de rebre un tuit d'en Carles...". L'endemà, el Preguntes freqüents va ser una mena de resum de la temporada, que va incloure imatges de Ricard Ustrell del primer quatrimestre. No se'l va citar però hi va aparèixer en vídeos antics. TV3 el recupera el setembre on seguirà fent entrevistes a Quatre gats. Però d'entre tots els bon estiu que s'hi van emetre el de Rahola és el que va tenir més gràcia. Li van fer entrar el seu marit Robert.

rahola i marit TV3

TV3

Adorable el moment: "M'heu portat el calvo?". El matrimoni va desvelar tres novetats: l'il·lustrador del programa els farà samarretes amb una paella dibuixada ja que enguany la cèlebre paella de Cadaqués amb Rahola i Puigdemont es farà a Waterloo. Memorable el moment en què la Pilar se'n fot de quan Inés Arrimadas va dir, a la recordada entrevista de Telva, "Mi marido era nacionalista. Ahora intento apartarle de todo esto". Rahola recupera la vella història amb en Robert: "Quan el vaig conèixer, tot això de Catalunya no ho tenia gens clar. Era pepero però ho vam arreglar. Fa 20 anys eh". I el bo d'en Robert matisa "Era lliurepensador".

La tercera notícia és que el matrimoni no només van trencar un llit sinó una banyera de l'Hotel Ritz, actual Hotel Palace. Rahola: "Com que ens van donar la suite reial i som republicans ens vam carregar la banyera". Gran domini del mitjà televisiu que va demostrar Pilar Rahola, del que és informar, opinar i després fer show. Si la Televisió té dues obligacions: informar i entretenir, i el FAQs en vol ser bandera, ningú millor que Pilar Rahola. I en Robert, tertulià ja.