Sorpresa a TV3. Aquest dilluns i dimarts els milers d'espectadors que segueixen Pilar Rahola al programa Tot es mou a les vuit del vespre ja no la trobaran. No sembla censura, és que l'han canviat d'horari. L'emeten a una hora molt pitjor, a la sobretaula, a quarts de cinc de la tarda. Un horari molt menys influent.

pilar rahola tv3

TV3

Nova decisió qüestionable a TV3. El programa d'Helena Garcia Melero envia a l'hora de la migdiada (les 16:49) la secció La Tribuna, l'anàlisi política dels opinadors com Pilar Rahola, Josep Cuní o Jaume Barberà. La decisió, si no és política ja que l'opinió de Rahola és molt influent en l'independentisme, només pot obeir a una qüestió d'audiència. El programa de tarda ha perdut molta pistonada.

tot es mou tv3

TV3

La setmana passada va perdre cada dia amb Sálvame. Un exemple dimarts passat. El xafardeig de Telecinco fa gairebé el triple d'audiència (20,5%) que Melero i Marquina que cauen a un fluix 8,3%. A la gràfica d'audiència s'observa que el programa de TV3 comença molt bé, decreix en nombre d'espectadors quan comença la part frívola del programa, la que presenta Lluís Marquina i remonta quan entra Rahola.

audienca dimarts tem

Audiències Catalunya, dimarts 30 de juny (font Kantar)

lluis marquina herpes TV3

TV3

El programa se'n va de vacances el 17 de juliol i estan fent proves a veure com funciona el nou horari de la secció estrella del programa, la que està ubicada estratègicament a les 8 per deixar en alt el pas a Toni Soler i fer líder el Telenotícies vespre. Una bona estratègia que té un forat negre: la part de Marquina amb col·laboradors irrellevants com Elisenda Pineda. Quim Monzó ja va advertir que li feia fàstic: "Us haurien d'escopir, ignorants". Segons Kantar Media la part frívola del Tot es mou fa perdre TV3 uns 100 mil espectadors.

lluis marquina pau riba tv3

TV3

Al programa, que segons va revelar en exclusiva En Blau va veure dimitir la seva anterior directora, li interessa salvar l'audiència en una època que Vicent Sanchis s'ha de carregar programes que no pot pagar. Fa pena que no segueixi Polònia o el culebrot i es mantingui segons què. Al setembre caldrà prendre millors decisions que enviar la secció de més èxit del programa a les 4 de la tarda. I tallar caps.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat