El programa de tardes de TV3, Tot es mou, no va agradar al Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. Quim Monzó és temut per la seva franquesa i perquè té una opinió seguida i autoritzada. En veure Pau Riba caricaturitzat a la secció de Lluís Marquina, fent-li fer un paper d'estrassa com un personatge menor, Monzó va indignar-se. Ho va recollir En BlauQuim Monzó esclata contra 'Tot es mou' de TV3: "Us haurien d'escopir, ignorants". El programa de TV3 està de pega i ensopega: el tuit s'ha convertit en article a La Vanguardia. Quan una de les columnes més seguides del país t'assenyala, has begut oli.

pau riba tv3

TV3

WhatsApp Image 2019 05 21 at 11.47.48

Escriu Quim Monzó l'article titulat I no els cau la cara de vergonya. La part més sagnant és contra qui va decidir sotmetre Pau Riba al concurset de valorar cançons tronades d'Eurovisió com si fos una instagramer. Sigui la directora Irma Pina, el guionista Andrés Palomino o Lluís Marquina, que posa la cara a tot aquest desori: "Va ser una entrevista vomitiva. Cap mena de respecte pel personatge, ni interès per entendre’l i, a partir d’haver-lo copsat, obtenir consideracions interessants". Monzó assenyala Marquina per no estar ben documentat "perquè li fes la feina que hauria d’haver fet ell (o els seus guionistes), Marquina va convidar Riba a detallar què va significar Diop­tria".

pau riba tv3 2

TV3

Va ser degradant, "Dels setze minuts de l’entrevista, només quatre o cinc va durar la part dedicada (és un dir) a Dioptria". Contempla com la TV pública del país sembla més interessada en l'anècdota que en l'important "més que no pas la música, el que al presentador semblava interessar-li era el soroll de trencadissa que se sent al final de Noia de porcellana". Monzó plany Riba "feia cara de no saber què hi pintava ell, allà al mig" i qüestiona l'habilitat mental del presentador recordant "el principi de Pániker, que diu que “tota persona entrevistada acaba ­reduïda als límits mentals del seu entrevistador”.

elisenda pineda TV3

TV3

Al final una col·laboradora, Elisenda Pineda, entra a dinamitzar la conversa amb Riba de la manera més matussera: "El tema de la paella és complicat perquè no m'agrada, estic que no quepo en mi...". És de por, deien a plató. Cert, allò feia por. Resultat: un fluix 10,1% que deixa Tot es mou lluny dels seus dos competidors Sálvame 17,2% i Ahora caigo 15,4%. Quan Quim Monzó t'enfila a la columna més llegida de Catalunya, Vicent Sanchis pren nota. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat