Un grup de militars jubilats somien amb un cop d'estat, tornar al 36 i assassinar els desafectes al règim. Concretament, "26 millones de hijos de puta". Criatures incloses, per a més senyes. La Fiscalia diu que investigarà aquests missatges en xats privats i la carta que van enviar al seu comandant en cap, el Rei Felip, exigint-li mà dura contra els traïdors. No es facin il·lusions: ja sabem com funciona la justícia a Espanya. Ni al promotor de les bestieses i amenaces, Francisco Beca (Paco el trobador per als amics de cantina), ni a la resta de mòmies ultres que li fan costat els hi passarà res. Ara bé, com que no hi ha justícia real, almenys sí que n'existeix a la opinió pública. I el millor càstig és assenyalar-los i dir les coses pel seu nom.

Francisco Beca general retirat franquista cantant Youtube

Francisco Beca general retirat franquista cantant / Youtube

Felip amb la Legió @casareal

Rei Felip amb la Legió / @casareal

Entre els milers de reaccions que es produeixen cada hora, destaquem la d'un veterà presentador que sempre s'ha caracteritzat per parlar sense embuts. Diguem-ne que també forma part de l'espanyolisme, però sortosament no és pas un exaltat ni un potencial exterminador: Pedro Ruiz. El barceloní al·lucina amb la polèmica tot i que no li sorprèn gens ni mica. I no té problemes de pagar Beca i els seus "becaris" amb la mateixa moneda. La reflexió és ben àcida: "no sé cuantos 'millones de hijos de puta' puede haber en una gran colectividad. Lo que sí se puede medir es que dos o tres docenas de ellos colocados en la cúspide de la pirámide condicionan y exprimen las vidas de muchos millones."

Pedro Ruiz presenta llibre 2010 EP

Pedro Ruiz en la presentació d'un dels seus llibres el 2010 / EP

xat militars colpistes amenaces RTVE
xat militars colpistes amenaces 2 RTVE

xat militars colpistes amenaces / RTVE

Aquesta "cúspide" està plena de caspa, de bilis i de ronya. Una amalgama que, si no fregues a fons, no sortirà mai de la vida.