Nova lliçó de la pèssima utilitat de determinades figures de les xarxes socials, coneguts i conegudes com influencers. Cada cop és més complicat trobar-ne un o una de bona. La catalana Paula Gonu acaba de fer un 'gran favor' a la llengua catalana, demostrant una frivolitat i un menyspreu per la cultura de la seva terra com per fer-s'ho mirar. Malauradament, però, tot apunta a que té tota la intenció: per a ella, els catalanoparlants són pobre gent de poble, mentre que els cosmopolites megaxaxipirulis són els que fan servir el castellà a totes hores, i deixen anar alguna paraula del 'dialecte' per fer-se els graciosets.

Paula Gonu ets indepe portada alt TV3

Paula Gonu ets indepe? TV3

Gonu responia a la piulada d'una valenciana amb la que comparteix una sensibilitat penosa per les llengües cooficials, que només formen part del folklore. "Valencian culture es estar hablando castellano y siempre decir Bona nit". Ara bé, la Paula la superava, en nombre de seguidors, i també d'ignorància i manca de respecte. "Catalan culture lo mismo y también “deu” cuando te vas". Així demostra la influencer com entén Catalunya, com a una colònia. Ha rebut i de valent, com per exemple, per part de Toni Soler: "Catalan inculture. Deus portar confinada més temps que els altres"

paula gonu 2@paulagonu

@paulagonu

toni solerToni Soler 

Ni de culture, ni de català. Gonu no té ni la més remota idea. Aprén una mica de Joel Joan, si és que l'entens, és clar. Adéu, Paula. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat