Hi ha llocs màgics i especials en què les dinàmiques interpersonals es veuen lleugerament modificades per la manca pertinença al present i la realitat. Succeeix a la casa de Guadalix, on té lloc el Gran Hermano i ja se sap que tot es magnifica, a les illes de Supervivientes i, com és evident mantenint la tònica de la telerealitat, a l'acadèmia d'Operación Triunfo.

Un indret reconvertit en oníric tot i estar situat en el parc audiovisual construït on estava establert l'antic Hospital del Tòrax de Terrassa. Sí que es manté, però, la por. No el terror, sinó que parlem de les pors dels concursants a fer-ho bé a la gala, a no desafinar, a rebre les crítiques voraces del jurat. Això sí, mai s'ha perdut allà la por a sentir. Carta blanca a l'amor i els romanços, i només cal viatjar una mica enrere en el temps per recordar casos tan paradigmàtics com el d'Aitana i Luis Cepeda o Amaia i Alfred Garcia.

Alfred y Amaia
Alfred i Amaia a OT 2017. / YouTube

Inconcebible obviar la relació que Chenoa, la presentadora d'aquesta temporada, va començar amb David Bisbal. El llistat d'artistes encaramel·lats és infinit, però és que segueix creixent. Senyores i senyors, creiem no equivocar-nos quan afirmem que a OT 2023 ja hi ha una parella confirmada. Bé, és probable que hi hagi més, però aquesta la podem fonamentar amb certa consistència en vista que tenen més química que Noemí Galera i Manu Guix.

Noemí Galera i Manu Guix a 'OT 2023'. / YouTube
Noemí Galera i Manu Guix a OT 2023. / YouTube

Anirem per parts per arribar al final de l'assumpte. La passada gala, que en realitat era la primera en què els setze participants d'enguany feien front al repte d'interpretar les cançons assignades, la varen obrir el canari Cris i la ucraïnesa —tot i que també establerta a l'illa de Tenerife— Ruslana al so de Save your tears d'Ariana Grande i The Weeknd. Un tema per lluir-se que els va sortir prou bé tenint en compte el nivell, i que també va demostrar que són capaços de connectar molt l'un amb l'altre dalt de l'escenari. Amb tot, no, no són tots dos la parella en qüestió. Ella sí que en forma part, però.

I qui és l'afortunat que ocupa un espai en el cor de la benjamina de l'edició? Precisament un dels aspirants a guanyador de l'edició que més crítiques ha rebut per un gest molt lleig el passat dilluns. L'uruguaià Lucas i el manxec Omar van cantar Acalorado de Los Diablos. El primer resultava nominat i s'enfronta a l'importantíssim duel que decidirà qui és el primer expulsat. El segon va ser titllat de "judas" per alguns internautes després que no votés per salvar el seu company de duet. No creiem que li importi gaire, sabent que el seu enamorament amb la Ruslana va vent en popa. Sí, és ell.

Cal dir que ja es podia extreure alguna conclusió no massa precipitada després de veure'ls en acció. L'afecte és incontrolable per molt que procurin guardar el secret per evitar que les intimitats surtin de l'habitació, l'única zona que no està videovigilada les 24 hores del dia. Abraçades constants, gestos romàntics i l'intent d'un petó feien saltar les alarmes dels usuaris de la plataforma X, que ja se sap que ho vigilen tot al detall. "Me muero de amor con ellos", escrivien. I això que encara no hi havia cap confirmació oficial.

Aquesta confirmació oficial tampoc ha tingut lloc encara, però la gènesi de la descoberta ha estat una conversa entre Suzete, l'altra nominada, i Cris. Asseguts al sofà del menjador, a les fosques, xiuxiuejant i amb la probabilitat que pensin que no se'ls grava ni se'ls escolta, tenien el diàleg que ha destapat la relació. Per a la seva desgràcia, si parem l'orella el missatge queda claríssim. "Omar y Ruslana inseparables. Son cosas muy evidentes", començava ella, a qui seguia el seu company explicant que "Empezaron antes de entrar. Entraron ya habiendo tenido algo fuera". Ai, ai, ai, que hem enxampat els pardalets.

Alguns critiquen la diferència d'edat. Ell té 26 i ella 18. Coses pitjors s'han vist. Love is in the air.