Operación Triunfo 2023 ja és aquí. Els més acèrrims seguidors del concurs poden estar molt contents, perquè si alguna cosa va deixar clar l'emissió de la Gala 0 és que aquesta tercera tornada a escena del format promet. No només per les incomptables novetats, encara que inexorablement siguin un dels plats forts. Chenoa fent el salt de triunfita a presentadora i resolent-ho molt bé. Un jurat completament actualitzat, amb la cantant Buika al capdavant, el productor Pablo Rouss i la periodista Cristina Regatero. Per si això no fos suficient, la brasilera Anitta era la convidada d'honor de l'estrena. No només per cantar i amenitzar l'espera abans del tancament del televot, que elegia l'últim aspirant afortunat que entrava a l'acadèmia, sinó també per valorar.

chenoa ot 2023 prioritzi|premiï vídeo
Chenoa OT 2023. / Premiï Vídeo

Tot això en un escenari diferent. I no parlem del plató, que també llueix completament renovat i l'acabat és veritablement reeixit. Ens referim que el programa de Gestmusic ja no s'emet a Televisió Espanyola. Per no emetre's, no s'emet ni a la televisió lineal. La plataforma Prime Video s'ha fet amb els drets i, sincerament, els ha sortit la jugada rodona. A tot el previ se suma una pedrera de concursants disposats a entregar-se a la vida en directe per convertir-se en la pròxima supervedet de la indústria musical. Qui sap si entre ells hi ha els pròxims Bisbal, Bustamante, Pablo López o Aitana.

Ara per ara, tenir un futur més o menys prometedor no era l'objectiu principal. I és que, en la nit del 20 de novembre, el més important per a aquests 18 joves era aconseguir un lloc a l'acadèmia més famosa de la pantalla petita. Només 2 van ser els dissortats que es van quedar fora: Lina de Sol, de Vigo, i el canari Edu. Els 16 restants, cap a dins. Destacable un fet històric en el càsting, i és que no hi ha cap català entre les files de la particular escola que dirigeix Noemí Galera. Per contra, un d'ells sí que està establert d'algun temps ençà a Catalunya encara que va néixer molt lluny de les nostres fronteres. Es tracta de Lucas Curotto, uruguaià de 22 anys, que actualment viu a Vallirana i treballa com a barber. La seva interpretació de De música ligera dels Soda Stereo li va valer per creuar la passarel·la, encara que també hi va haver temps per a la part emotiva dins del frenesí.

"La música me llevó al amor de mi vida y el amor de mi vida me llevó a la música", explicava en la seva presentació. Lucas es va venir a viure Catalunya per amor a la música i es va quedar per amor a Claudia, la seva xicota catalana. Com era d'esperar, aquesta preciosa i romàntica història d'emocions que et porten fins a altres llocs del planeta no va passar inadvertida. Fins i tot Chenoa es va atrevir a fer broma amb el tema. "Esa novia que tienes, si entras en la academia, no lo voy a decir por experiencia personal para nada...", feia broma l'argentina.

Mai no se sap. Potser l'amor entre ells duri per sempre, encara que ara Lucas s'hagi de centrar a viure aquesta aventura televisiva. És innegable que el relat commou.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!