No ha pogut ser. La candidata més polèmica, no per ella, sinó per alguns hiperventilats unionistes, d'Operación triunfo ha quedat a les portes de la final. La valenciana Samantha es va quedar prop de la final de dimecres vinent tot i una actuació magistral de Something's got a hold on me de Christina Aguilera:

Ha estat la concursant més espontània, la més agosarada, la més divertida, i una de les més talentoses. I tot, tenint un percentatge molt elevat de sordesa en una oïda. També ha estat la que més nerviosos posava alguns sectors antiindepes. Només començar ja va fer tota una declaració d'intencions cantant en català com a carta de presentació: si la volien dins de l'acadèmia, seria després de sentir-la cantar Que tinguem sort de Lluís Llach:

Allò va trepitjar ulls de poll. Molt més quan va deixar anar un "idioma del demonio" sobre la llengua espanyola, quan va parlar en català (evidentment) amb els seus pares en una trucada telefònica o quan es va saber que la jove de Beniarrés, Alacant, té inquietuds nacionalistes. Van arribar a fer campanya en contra seva, titllant-la de "radical, indepe, pancatalanista de la CUP". Però Samantha també tenia molts fans que li donaven suport. Per la seva veu i per la seva valentia. 

ot public virtual

TVE

Des que ha tornat el programa després de la pandèmia, es fa sense públic presencial a plató. Però sí des de casa. Un públic virtual repartit en 400 pantalles. Telesuport dels fans, que aprofiten quan el tir de càmera els enfoca cap a on ells estan repartits pel plató per fer cors amb les mans, saludar, aplaudir o ensenyar cartellets de suport als seus preferits, amb missatges com "Salva a Flavio", "Nia, la mejor" o "Te quiero, Eva". Però aquest dimecres, en la semifinal, una espectadora va ensenyar un altre missatge que no va acabar d'agradar al programa. Un missatge que van córrer a no ensenyar més, traient-la de les pantalles. Però tot i que per poc temps, el missatge sí es va veure. Una pancarta de suport a Samantha on li demanaven que es presentés a presidenta dels Països Catalans:

A la resta de la xarxa tampoc ha passat inadvertit...:

Samantha ja no estarà a la final a l'últim programa. Però els 400 monitors sí. La Clara o qualsevol altre espectador tenen una setmana per preparar algun altre missatge sorpresa. Pot ser un colofó d'or.