"Papa com esteu?" pronunciat en un perfecte accent valencià. Després que Samantha, la concursant d'OT que la premsa unionista assenyala com a propera a Arran, cantés en català Fucking money man de Rosalia, li posen els seus pares per telefon a la gala de diumenge. Ella comença a parlar-los en català però de seguida fa una ganyota i es passa al castellà: "Pues estoy bien, muy contenta papá, ya no estoy mala de la rodilla". El pare també parla en castellà, se suposa que per recomanació de l'Acadèmia perquè ells parlen català en família.

samantha ot 2

TVE

Samantha no pot evitar passar-se al català: "Estic bé...bien. La tia Alicia no pot parlar? perdón ¿debo hablar en español?". Tot molt impostat fins que Noemí Galera, catalana com tot l'equip, li aclareix: "Yo te traduzco no te preocupes". Espanya assisteix a una classe de català com si fos japonès. Samantha: "Esteu tots contents?". Noemí Galera: "Estáis todos contentos?". Surrealista, no hem avançat un pam. Fa 20 anys Beth Rodergas també parlava en català  a OT amb els pares i va ser notícia. Ara és pitjor: hi ha xarxes.

samantha ot

TVE

Samantha ja va cantar en català Lluís Llach i adverteix: "He cantado dos veces en catalán y si me nominan van a ser tres". Quan la nominin per expulsar-la ella triarà la cançó i serà en català. Ho revela a Manu Guix:

Catalanofòbia a xarxes contra una catalanoparlant que parla en català amb la família i canta en català per gust. El programa a Espanya va ser la 17a opció del dia, amb un 12,3%.