Samantha Gilabert és de Beniarrés, Alacant. Molt lluny de Catalunya però ja l'acusen de "pancatalanista" (sic). A la Gala Zero d'Operación Triunfo va cantar Que tinguem sort del polític independentista Lluís Llach. Anatema per a la premsa unionista que ja li ha començat la campanya per expulsar-la amb un article a la sucursal catalana del digital de Pedro J. Ramírez.  Toni Soler veu clara la campanya:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️🎤

A post shared by 🎤 SAMANTHA 🎶 (@soy_samanthaot2020) on

Que la cantant sigui mig sorda (pateix hipoacúsia neurosensorial i no hi sent en el 60%) no mereix un titular. Història de superació? Rai. Titulen "De Arran a OT, fue miembro de las juventudes independentistas y de un casal nacionalista".

samantha ot TVE

TVE

L'últim cop que es va cantar en català a OT, a Miki li van dir "polaco". Ara la premsa ultra acusa la concursant de tot el combo antiespanyol: radical socialista pancatalanista independentista cupaire. "Pasó por el Ateneu Popular Arrels, un casal indepe catalán que  albergó la CAJEI-Assemblea de Joves del Comptat, un grupo radical juvenil pancatalanista y socialista. De la fusión de CAJEI y Maulets nació Arran, el que aún es una organización de jóvenes vinculada a la CUP". 

samnatha gore tve

TVE

I per rematar-ho recorden que Cesk Freixas, també cantant indepe, ha recordat el duet que va fer amb Samantha:

Contra les campanyes d'intoxicació només un crit: Samantha guanyadora d'OT 2020. I amb un avantatge de guanyar: no haurà d'anar a Eurovisió ja que hi va Blas Cantó. Ell sí que agrada a la premsa unionista. És murcià.