Bones i males notícies per a Nuria Roca: la positiva i de la que ens alegrem molt és que ha superat el coronavirus. La valenciana es va contagiar de la maleïda malaltia i va haver d'aïllar-se i guardar quarantena. Un tràngol que, evidentment, va obligar-la a no poder presentar el seu magazín setmanal a La Sexta. Bé, a això i a fer fora de casa el seu marit, Juan Del Val, evitant així que el madrileny s'exposés a la infecció i a una possible baixa de l'espai dels diumenges a la tarda. Del Val era la bala a la recàmera que li quedava a la cadena d'Atresmedia per solucionar l'absència de la Nuria de la forma més senzilla: passava de tertulià a conductor del llarguíssim programa de 4 hores i mitja

En Juan va complir l'expedient de la millor manera que en va saber, igualant els resultats de la seva dona una setmana enrere. Això sí, Roca va tenir presència durant l'emissió gràcies a una mena de matrimoniada a través d'hologrames i videoconferències, vigilant-lo de prop des de casa seva. Ahir en van representar una altra, i com tot el que es repeteix, cansa. Tot plegat va deixar un marcador ajustadíssim: 4'1% per a Del Val pel 4'2% de la Nuria set dies abans. Un empat tècnic que si bé no feia saltar d'alegria els programadors de La Sexta, sí que evitava un petit cisma familiar i domèstic. La festa en pau, que no és poca cosa.

Juan del Val y holograma de Nuria Roca La Sexta

Juan Del Val i l'holograma de Nuria Roca de la setmana passada / La Sexta

Un cop restablerta de la covid, Nuria Roca tornava a fer-se'n càrrec de l'espai que porta el seu nom. I aquí és on arriben les males notícies: sembla que ningú l'esperava amb candeletes. Bé, ni amb candeletes ni amb una bossa de pipes. Res. El silenci. Una duríssima competició amb La 2 per veure quin canal és més irrellevant els diumenges a la tarda: si els documentals de natura de la pública o la desfilada de temes i personatges diversos de La Sexta. Ahir, per exemple, es van voler pujar al carro del Benidorm Fest convidant Karina i Máximo Huerta, al de la croada contra el ministre Garzón amb el president manxec (i catalanòfob​ de soca-rel) Emiliano García Page, a banda d'una entrevista a Antonio Orozco i una connexió amb Toni Nadal, oncle i exentrenador de Rafa Nadal, triomfador a l'Open d'Austràlia. A 'La Roca' no funciona res. Dramàtic.

Toni Nadal en La Roca La Sexta

Antonio Orozco en La Roca La Sexta

Karina en La Roca La Sexta

Toni Nadal, Antonio Orozco i Karina, convidats de 'La Roca' / La Sexta

La dada que fa tremolar Roca i companyia no admet discussió: mínim històric amb un 3'6% de l'audiència. Dues vegades havia marcat un 3'7%, però sempre es mou una mica per sobre del 4%. Curiosament, Roca s'estavellava en una tarda sense futbol, que sempre fa mal. La notícia positiva, tot i que potser la Nuria no ho vegi així per raons òbvies, és que a Catalunya ha consolidat el nombre d'espectadors: un 3'1%. Espera't que encara demanarà tornar a TV3. O no. 

Juan Del Val y Nuria Roca La Sexta

Nuria Roca ha tornat a ocupar la seva posició a 'La Roca', i Juan Del Val, també / La Sexta

'La Roca' és una creu molt pesada. Potser s'estalviarien disgustos i mala llet deixant-la aparcada al pàrquing d'Atresmedia i provar sort amb una altra proposta. Però les setmanes passen, els presentadors també, i tot continua igual.